Hur man testar en traktor Ljus

Nästan alla traktorer är utrustade med strålkastare, bakljus, bromsljus och sidomarkeringsljus. Bara för att lamporna slutar fungera innebär inte nödvändigtvis att lampan är utbränd. Det kan vara en felaktig jordledning, bruten jordledning, defekt ljus plugg eller en trasig strömbrytare. Nyckeln till att diagnostisera en traktor ljus som inte fungerar är att tillämpa lämpliga grundläggande felsökning. Alltid börja med det uppenbara komponenter. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Skruvmejselsats (Flathead och Phillips) katalog testlampan
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Parkera traktorn på en plan yta och stänga av motorn med ilagd växel.
2

synbart inspektera insidan av ljuset för att se till att glödlampan elementet är fortfarande intakt. Glödlampan elementet inne i ljuset är de två stiften som tryggas av en tråd. Om lampan blåses, kommer en säker ledning brytas och separeras från de två stiften. Om du inte kan se lampan inne i ljuset, ta bort ljuskällan från traktorn
3

Ta traktorn ljuset från traktorn med en spärr och uttag om det behövs för att ta bort eventuella bultar. Ta ut glödlampan från ljuskällan och inspektera lampan för att se om den är trasig. Om lampan blåses, ersätta det med rätt storlek glödlampan. Testa pluggen kabelstam som till ljuskällan kontakten bredvid för att säkerställa att strömmen är att få till ljuskällan.
4

Vrid traktorns tändningsnyckel till tillbehörsläget. Vrid ljusomkopplaren till läge "ON". Leta upp en ren bult eller metallyta på sidan av traktorn för att använda som en bergvärmepump. Haka den svarta klämman jordledningen på testet ljus till grundstötning plats på traktorn. Testa pluggen kabelnätet som krokar till ljuset kontakten först.
5

Skjut spetsen av testet ljus i ett av stiften inuti kabelnätet kontakten. Om ljuset inuti testet ljuset inte tänds, flytta toppen av testet ljus till andra stift inuti kabelnätet kontakten. Om ljuset insidan av lamporna testlampa upp, kommer detta att visa att med rätt mängd ström vilket gör det till glödlampan, som sedan kommer att bestämma att glödlampan är dåligt. Byt ut glödlampan. Om lampan inte tänds inne i testet ljus, kolla jordkablar är anslutna till ljuskällan.
6

Leta någon jordkabel som är ansluten till ljuskällan. Den jordkabel kommer vanligtvis att vara svart eller vitt, och det kommer att knytas till en metallyta på traktorn. Jordledningen kommer i allmänhet att säkras till metallytan av en liten skruv, mutter eller skruv. Innan du tar bort jordledningen, inspektera grundstötningen ytan för någon korrosion eller rost. Korrosion eller rost kan förhindra jordledningen från god kontakt och hindrar ljuset från att arbeta.
7

Lossa och ta bort bulten eller muttern som är fästa jordkabeln till metallytan. Kontrollera ändarna på marken tråd för skada, korrosion eller rost. Använd en stålborste för att rengöra bort all rost eller korrosion från metallytan och jordledningen. Jordledningen måste ha en ren metallyta för att kunna göra en korrekt grund för ljuskällan. Om jordledningen är skadad, byt ut jordledningen med en ny tråd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68056.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.