S-10 Felsökning

Förare som vill felsöka sin S-10 fordon inte har en svår uppgift. S-10 är mycket nära till hur det var när den först kom på plats 1982. Tillgängliga alternativ inkluderar motorer av V-6 eller fyrcylindriga sort, samt två-eller fyrhjulsdrift. Om du vet vad du ska leta efter, kan du felsöka S-10s med liten ansträngning. Instruktioner
1

Kontrollera att bilen innehåller alla vätskor som behövs, såsom kylarvätska, olja och transmissionsolja. Om vätskenivåer är låg, kanske du märker att din motor gör onormala ljud eller förlorar sin förmåga att accelerera. Observera att du bör byta ut vätska på en vartannat år.
2

Se till att inga läckor förekommer. Till exempel, om du har en läckande växellåda, leta efter en vätska som verkar röd och avger en söt doft. Om din motor innehåller en läcka, håll utkik efter en vätska som innehåller en svart eller mörkbrun ton. Slutligen har gas i sig en lätt igenkännlig bränsle lukt. Observera att du kan behöva använda din ficklampa och titta djupt in i de mörka områdena i din motor för att hitta platsen för en eventuell läcka. Addera 3

Kontrollera om tändstiften, rör och ledningar som ligger under din huv ansluta på rätt sätt. Om du hittar en tråd eller en del som verkar inte ansluta ordentligt, kan du lägga tillbaka det på egen hand eller helt enkelt ta med den till en mekaniker och beskriva vad som ska anbringas på nytt.
4

Charge bilens batteriet, och försök sedan att veva. Detta gör att din starter att dra runt motorn tills batteriet inte längre har någon mer makt.
5

Skriv ned det fel som ni ser. Till exempel, om du märker att din bil står orden "Check Engine Snart," detta innebär att du har ett problem med din motor. När du tar din bil till en återförsäljare i ditt område, vilka tekniker har möjlighet att söka efter specifika koder som är unika för din S-10 fordon i deras system för att låta dem veta exakt var problemet ligger.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66462.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.