Hur vill kolla ett tryckfall över ett filter

Testa tryck på båda sidorna av ett bränslefilter låter dig veta om bränslefiltret är igensatt och behöver bytas ut eller om problem med bränslesystemet är någon annanstans. Testa drop bränsletrycket är ett av de bästa sätten att diagnostisera ett problem bränslesystem. Dessa tester kräver några speciella verktyg. Lån-a-verktyg program på en lokal Biltema kan möjligt för dig att låna dessa verktyg på liten eller ingen kostnad. Saker du behöver
grundläggande handverktyg, såsom hammare, skruvmejslar, skiftnycklar
Bränsletryck test kit
Visa fler instruktioner
1

Test bränsletrycket innan bränslepumpen genom att installera tryckprovare i linje innan filtret. Släpp trycket i bränslesystemet följa instruktionerna i din manual. Koppla inloppssidan av filtret och fäst tryckprovare till den sidan av filtret. Anslut den andra änden av trycket testaren att bränsleledningen. Beroende på ditt fordon, kan detta steg kräver några adaptrar som inte ingår i ditt provtryckning kit. Skaffa adaptrar du behöver på din lokala Biltema.
2

Utför statiska och köra tester. Vrid nyckeln till "On" läge, men starta inte motorn. Lyssna efter bränslepumpen och när den stannar, ta avläsningen från trycket testare. Se till att tryckprovare tillbehören är säkra och att inget bränsle runnit från dem. Detta kommer att säkerställa korrekta avläsningar. Starta bilen och kontrollera igen efter läckor. Notera tryckavläsningen och stänga av fordonet.
3

Släpp trycket i bränslesystemet igen. Återanslut alla kopplingar och montera bränslefiltret. Montera tryckprovare i rad innan din motor spjällhuset eller fäst den schraderventilen föreskrivs bränslesystemet testning. Kontrollera ditt fordon manual för specifika riktningar. Testa tryck med nyckeln på och motorn avstängd och jämför trycket läser din första behandlingen före filtret. Testa trycket igen med bilen igång. Notera trycket som förut.
4

Analysera dina resultat. Rådfråga din manual för driften och statiska trycken för ditt bränslesystem. Byt bränslefilter om skillnaden mellan de två tryckavläsningarna översteg 4 psi. Fortfarande byt filtret om det fanns lite skillnad mellan statiska tryck men en större skillnad i löpande tryck. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68222.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.