Felsökning av en batteriladdning på en Jeep Liberty

En av de viktigaste komponenterna under huven på din Jeep Liberty är dess batteri. Utan ett fulladdat 12-volts batteri, kommer Liberty har inte tillräcklig starteffekt att starta. Batteriet i sig kan misslyckas eller släppa på grund av någon av flera skäl. Vanligtvis, om ett nytt batteri är urladdat, är det sannolikt en följd av en omkopplare misstag kvar i "On" läge. Annars, om batteriet i din frihet är mer än fyra år gammal och du upprepade gånger har problem med det, kan det vara dags att köpa ett nytt batteri. Saker du behöver
12 volt digitalvoltmeter
12 volts batteriladdare (om nödvändigt) katalog Stålborste eller batteri inlägget /terminal pensel
Visa fler instruktioner
1

Vrid Liberty motorn, liksom alla andra tillbehör. Slå sedan på jeep s vindrutetorkarna. Om Torkarna går med rätt hastighet, bör batteriet ha en fullständig eller nästan full laddning. Om, däremot, torkarna inte röra eller flytta långsamt, kommer batteriet behöver laddas.
2

startförsök Liberty motor. Om motorn roterar men startar inte, ljuger inte problemet med batteriladdning. Om motorn bara kannor och bleknar eller du hör ett klickande ljud, är batteriet troligen dött och behöver laddas.
3

Stäng av Liberty motor och alla elektriska tillbehör, såsom stereo och ljus. Släpp huven och lokalisera batteriet inom motorrummet. För att testa batteriets anslutningar och laddning, måste du ta bort några vakter som täcker batteriet och /eller dess anslutningar. Vanligtvis är allt som behövs för att ta bort vakterna är en liten skiftnyckel eller skruvmejsel.
4

Kontrollera batteriets anslutningar. Om klämmorna är löst, kan det göra det verka som om batteriet inte är fulladdat. Dra åt klämmorna om de inte är säkra. Om klämmorna eller terminaler är smutsiga, rengör dem med en stålborste.
5

Länka din digitala voltmeter till jeep batteri. För att uppnå en korrekt tolkning, se de positiva och negativa leder på voltmetern är ordentligt och säkert ansluten till motsvarande positiva och negativa batteripolerna. Kom ihåg, positiv till positiv, negativ till negativ.
6

Titta på spänningen displayen på voltmetern. Om din Liberty batteri har minst en 70 procents laddning, kommer du att se en läsning av ca 12,4 volt. Om läsningen är något lägre än 12,4, ladda dig batteriet med en batteriladdare. En full laddning i Liberty batteri kommer att visa en läsning av ca 12,6 eller flera volt på voltmetern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65792.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.