Hur hitta ett oljeläckage på en 1994 GMC Truck

De 1994 GMC modeller inkluderar flera motoralternativ, beroende på om modellen är en Sierra eller en Jimmy. Att hitta där olja läcker är en liknande process bland alla motortyper. Storleken på motorn och placeringen av kylsystem delar är de viktigaste variablerna. Oljeläckage från ett fordon kan orsaka fula fläckar i en uppfart eller parkeringsplats, samt förorena grundvattnet. En liter motorolja kan förorena så mycket som en miljon liter vatten. Den ekonomiska effekten av att ha ett oljeläckage är betydande också, eftersom det är en kostnad involverad i att behöva ständigt ersätta förlorad olja. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ficklampa
2-ton eller större kapacitet jack
2-pallbockar
2-fordonsramper (ersätter jack och står, om tillgängligt)

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av GMC truck. Inspektera övre motorn och den övre sidan av motorn för varje tecken på grus uppbyggd eller olja sediment. Läckande eller sipprar olja kommer att locka smuts och skräp och skapa en form av slam runt läckan. Delar av den övre motorn att inspektera är ventilkåpan packningar, den nedre insugningsröret area och den övre delen av sidorna av motorn. Om ett oljeläckage är synlig, skriva ner sitt läge och den tillhörande delen.
2

Lyft framför lastbilen, med hjälp av en 2-ton eller större kapacitet jack. Ställ pallbockar under båda främre nedre länkarmarna. Använda ramper fordon hiss i det här steget kommer att eliminera behovet av en domkraft eller montrar. Addera 3

Sätt på ett par skyddsglasögon. Ligg under framför lastbilen och skjut din kropp så att du kan inspektera motorns nedre området. Det finns flera områden för potentiella oljeläckage under fordonet, på grund av ökad exponering för elementen samt det ökade oljetrycket i vevhuset.
4

Inspektera framsidan av motorn först. Titta runt den stora remskivan, känd som remskivan. Denna remskiva är kopplat direkt till GMC: s delar oljesystem, och tätningen på veven eller på framsidan av oljetråget kan spricka med tiden. Leta efter tecken på fukt runt nedre främre delen av motorn. Notera eventuella läckage du hittar och del i samband med det.
5

Slide längre bak under magen eller mitten av motorn för att inspektera den nedersta delar av motorn, liksom bottensidoma . Fokusera främst på oljetråget packningen och oljefiltret packningen. Inspektera packningen oljetråget. Hitta och inspektera området oljefiltret. Om du märker fukt kring något av dessa områden, notera det. Titta på de nedre sidorna av motorn ovanför oljetråget för tecken på läckande olja. En sprucken motor huvudet kan sippra olja eller kylvätska, beroende på var den är sprucken. Notera eventuella tecken på läckage från de nedre sidorna av motorn. Följ fukt till dess källa om möjligt och notera eventuella delar som kan vara relaterade till läckan.
6

Skjut på baksidan av motorn. Det finns en viktigaste tätning mellan transmissionen och motorn. Tätningen kan spricka med tiden, på moment på tätningen och skräp trängs ut från motorn genom tätningen. Notera eventuell fukt på baksidan av motorn, mellan motor och transmission, eftersom detta kan vara ett tecken på en trasig bakre huvudpackningen.
7

bort dig från botten av fordonet och gå över dina anteckningar om var du har sett fukt och eventuella oljeläckage. Om du märker bara en smärre oljeläckage, kan du lägga en motor sealer som en temporär fix. Men alla delar som rör läckor, såsom packningar och tätningar, kommer så småningom att behöva ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66193.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.