Hur man testar en svag spole på en Blazer

Det är viktigt att ha en hög-Kv gnista för att antända bränslet tillräckligt för att maximera brinntid. Ju högre Kv (kilovolt) och längre varaktighet gnistan, desto mer slutföra brinna. En svag spole kommer att ge tillräckligt gnista för att driva motorn vid låga till måttliga varvtal under mycket liten belastning. Det kommer att ha problem på kryssning, vilket orsakar en misständning, eftersom dagens motorer är konstruerade för körsträcka. Det enda sättet att åstadkomma detta är att luta blandningen. En rik blandning producerar en ledande miljö i cylindern eftersom bränslet leder ström, vilket kräver mindre Kv att antändas. Att upprätthålla en gnista i en mager miljö kräver mycket mer Kv att hoppa gapet tändstiftet. En svag spole inte kommer att kunna upprätthålla en gnista under dessa omständigheter. Saker du behöver
Spare tändstift
Spark Kv verktyg (detta är en liten C-format verktyg med två motsatta koner, varav en är justerbar) Detta är mycket billigt på Biltema, men fungerar bra utan kostnaden för en dyr Kv testare elektronisk apparat.
Volt /ohmmeter
1 bygel med en alligator klämma på båda ändarna
Visa fler instruktioner
1

Dra spolen koppla ur fördelarlocket. Placera extra tändstift i slutet av spolen tråd och lägga pluggen på en god grund. Fäst bygel till den negativa terminalen på spolen. Vrid tändningsnyckeln till läge ON när motorn är avstängd.
2

momentant röra bygel till den negativa polen på batteriet och titta på tändstiftet för gnista. Varje gång du trycker på bygel till den negativa polen i kontakten kommer gnista. En bra gnista kommer att vara mycket synlig och blå i färgen. När gnistan är knappt synlig och gult är definitivt svag. Kontrollera alltid spolen vid spolkabeln först. En dålig tändkabeln kommer att ge intryck av spolen är svag. Om spolen testas vid spolkabeln först och befunnits vara bra, vet du att tändkabeln är dåligt om gnistan är svag där.
3

Dra tändstiftet ut och in gnistan Kv verktyget. Meddelande om litet verktyg som det finns markeringar på sidan på verktyget anger Kv spänning. Börja med en låg Kv såsom 20.000 Kv och flytta konen längre bort varje gång tills spolen är oförmögen att hoppa gapet, och du har den mängd Kv spolen fimpa. Att flytta konen, bara skruva den gängade axeln moturs och konen kommer att röra sig bort från botten konen, effektivt vidgar klyftan --- enkelt men effektivt.
4

Kontrollera spolen tråd om det finns ingen gnista eller en mycket svag gnista, för att se till att kabeln är inte problemet. Placera volt /ohmmeter på ohm skalan. Ta bort kabeln från spolen och sondera båda ändarna av spolen tråd med ohmmeter leads. Tråden bör ha god kontinuitet där ohmmeter registrerar inte mer än 18.000 ohm. Om det inte finns någon kontinuitet eller mycket högt motstånd, är detta problem. Byt ut spolen tråd. Om tråden är bra, byt ut spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68262.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.