Felsökning av en 1993 Dodge Dakota Med en bromspedal som går till golvet

Chrysler Corporation introducerade Dodge Dakota 1987. De 1993 Dodge Dakota basmodellen hade tvåhjulsdrift och en femväxlad manuell växellåda, med 2,5-liters, rak fyrcylindrig motor. En valfri 3,9-liters V-6, eller 5,2-liters V-8 fanns tillgängliga i den uppgraderade trim paket. Den grundläggande bromssystemet på 1993 Dakota bestod av främre ventilerade skivbromsar och bak trumbromsar. Bromspedalen kommer till golvet av lastbilen vid stopp är nästan alltid en indikator på att det finns en läcka och luft kommer in i systemet. Saker du behöver för 1-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
assistent eller andra person
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Dakota. Kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren. Bromsvätskan ska vara på "FULL"-markeringen om dina bromsslangar fungerar väl, och din broms delar är inte alltför långt sliten. Om bromsvätskan är låg eller behållaren är tom, fyll behållaren helt med bromsvätska, sedan sätta tillbaka locket på behållaren.
2

Höj framsidan av Dakota med en domkraft. Placera pallbockar innanför de nedre länkarmarna, under varje bildruta järnväg. Sänk bilen på domkraften. Placera stoppklossar bakom båda bakhjulen på lastbilen.
3

låg under den främre stötfångaren av Dakota. Be din assistent att försiktigt sitta i hytten på lastbilen. Be honom att bromspedalen försiktigt. Inspektera botten av trucken för en bromsvätska pöl uppbyggd och samtidigt lyssna efter en lätt väsande ljud från någon av de främre bromsledningar.
4

Flytta själv under överföring, och kontrollera doseringsventilen , precis under förarsätet på ramen av lastbilen. Har din assistent trampa på bromsen igen. Om du hittar en läcka från bromsledningar eller en broms-line montering, måste du byta bromsledningen. Alltid blöda hela bromssystemet efter byte eventuella bromsledningar. Om du fortfarande inte har hittat en läcka i den främre bromssystemet, fortsätt till steg 5.
5

Be din assistent att kliva ur bilen. Höj lastbilen bort av domkraften. Sänk bilen till marken. Flytta dina stoppklossar framför framhjulen på lastbilen. Lyft den bakre delen av lastbilen, och placera jack står i vardera änden av axeln bostäder. Sänk bilen på domkraften. Kontrollera igen bromsvätskebehållaren, och fylla det som behövs. Be din assistent att sitta inne i lastbilen
6

. Lay under den bakre stötfångaren på lastbilen. Inspektera de bakre däcken på den inre sidan, och den bakre bromsen plattor underlag, för väta. Be din assistent att försiktigt trycka på bromspedalen i golvet. Undersök möjliga läckor bromsvätskebehållare genom att leta efter fukt under lastbilen. Var uppmärksam på baksidan av plattorna broms underlag, liksom "T" formade Utjämningsventil monterad på bakaxeln bostäder.
7

Sänk bilen till marken om du inte hittar en synlig bromsslang läcka någonstans på lastbilen. Om din pedal går i golvet, och du förlorar inte bromsvätska, måste du byta ut cylindern broms master eller broms vakuum booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68217.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.