1994 Buick Lesabre PCV Valve Felsökning

Buick LeSabre infördes 1959. Den 1994 Buick LeSabre kom utrustad med en 3,8-liters V-6, även känd som "3800-serien 1." 1994 LeSabre var kapabel att producera 175 hästkrafter och 225 foot-pounds av vridmoment. Den positiva vevhusventilation ventilen är ansvarig för korrekt ventilation av motorns oljesystem. En felaktig PCV ventil kan producera flera symtom, inklusive dålig bränsle körsträcka, förbränning av olja och till och med oljespray på motorn. Den PCV-ventilen är relativt lätt att inspektera och felsöka, samt byt ev. Saker du behöver
Små
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på LeSabre.
2

bort PCV ventilen från ventilkåpan placerad på framsidan av motorn, genom att dra ut den med fingrarna. . Dra den lilla utluftningsrör utanför yttre änden av PCV-ventilen genom att dra i ventilen med en hand och slangen med den andra
3

Inspektera botten PCV ventilöppningen - ventilen täcka sidan - att se till att ventilen inte har fastnat i öppet läge. Lokalisera ett litet cirkulärt hål, som är täckt av en fjäder ventil - hålet bör stängas om PCV tas bort från bilen. Om ventilen hålet är öppen är PCV-ventilen dåligt. Om öppningen på PCV-ventilen är täckt i olja och grus, eller brända svart, måste PCV-ventilen bytas ut.
4

Skaka PCV-ventilen upp och ned från ände till ände. Om du inte hör en konsekvent skallra med varje skaka, då de inre delarna av PCV-ventilen har fastnat och ventilen behöver bytas.
5

in spetsen av en liten skruvmejsel i botten av PCV-ventilen. Om du får något motstånd driver det lilla runda locket i ventilen, då ventilen fastnar stängs och det behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68193.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.