Felsökning av problem Truck Headlight

Truck strålkastare problem kan hindra dig från att köra på natten. De kan även få dig att vara i en allvarlig bilolycka om din strålkastare upplever problem när du kör. För att hjälpa till att minimera strålkastare problem, kan du kolla dina strålkastare vartannat år och ersätta strålkastare lökar. Men även om du bläddrar lökarna, det finns andra frågor som kan hända med din lastbilens strålkastare. Om du börjar uppleva återkommande problem eller ett fullständigt misslyckande av dina strålkastare, måste du felsöka problemet. Instruktioner
1

Vänd strålkastarna på och kontrollera att de fungerar. Om de inte gör det, kan du ha ett problem med säkringen eller strålkastaren själv.
2

Öppna säkringen panelen under rattstången och ta bort säkringen för strålkastarna med säkringen avdragare i säkringen panelen. Om säkringen är trasig, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma amperetal. I en trasig säkring, är den lilla metal-bandet i mitten av säkringen sönder.
3

Öppna huven, dra ur kontakten strålkastare ström från baksidan av strålkastaren och ta bort strålkastaren lampan genom att vrida strålkastaren moturs och dra ut det ur strålkastarhuset församling. Om glödtråden inuti lampan är trasig, byt ut glödlampan.
4

Starta din lastbil och slå på strålkastarna. Om strålkastarna verkar gå igenom en "ljus" och "mörk" fasen, kan du ha ett problem med din generator. Generatorn är ansvarig för att tillhandahålla ström till alla lastbilens komponenter. Makten regulator säkerställer att en jämn och konstant elektrisk dragning tillhandahålls. Om regulatorn inte fungerar, kan din strålkastare flimra eller "cykel" från svag till stark och tillbaka till att vara svag igen som generatorn borstar spinn. Du måste ha generatorn kontrolleras och eventuellt bytas ut.
5

Inspektera strålkastare ledningar. Om någon av ledningarna som kör med strålkastarna är nött, kläms eller skadas på annat sätt, har ledningarna bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65050.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.