Felsökning av en Ford lastbilens motor

Motor problem är alltid en huvudvärk och ingen vill betala orimliga avgifter i ett garage. I några få enkla steg kan du eliminera möjliga källor till problem på egen hand och kanske fixa det utan en mekaniker. Kom ihåg att schemalägga regelbundet underhåll för din Ford lastbil för att undvika onödiga problem i framtiden. Kontrollera din mätare ofta och inte ignorera en blinkande "check engine" light. Håll vätskor ren och på lämpliga nivåer. Saker du behöver Begagnad Ford ägare manuell
Volt mätare eller multimeter
Säkring avdragare eller Checker Review Spark testare
Visa fler instruktioner
1

Crank motorn och höja huven. Leta efter uppenbara problem. Kontrollera för frånkopplade ledningar, trasiga eller tillplattade slangar, rök och skrammel. Var och en är en indikation att något är fel.
2

Testa batteri och generator för tillräcklig effekt. Peka den positiva änden av en voltmeter eller multimeter till den positiva batteripolen, sedan på den negativa änden till den negativa inlägg när motorn är avstängd för att testa batteriet. Den voltmeter bör läsa mellan 12.5 och 12.8 volt för ett friskt batteri. Retest med motorn i gång för att kontrollera generatorn. Den voltmeter bör läsa mellan 13,6 och 14,3 för en sund generator.
3

Dra dina säkringar och leta efter brott. Säkringsdosan är typiskt under instrumentbrädan på förarsidan, eller under huven. Använd en säkring checker för snabbare resultat. Vrid startnyckeln till "på" läge. Jorda säkringen checker till en fast metall källa och röra varje säkring. Säkringar har två metall ändar att varje behov att testas för att bevisa strömmen obehindrat. Om testaren ljus inte komma på, är säkringen trasig..
4

Kolla tändstift och kablar Ta en tändkabeln och avfyra motorn. Tryck på testaren att pluggen och leta efter en gnista i lampan av testaren. Testa varje för att säkerställa att motorn får tillräckligt gnista att köra ordentligt.
5

Hämta koder motor fel. När ett fel inträffar, lagrar motorn det i form av en kod i datorn. Ta din Ford lastbil till närmaste bildelar butik för att få koderna diagnostiseras. Många butiker gör detta gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65350.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.