Felsökning och spåra en Automotive Harness

Utan bra kabeldragning, kommer moderna bilar kör inte. Det är en labyrint av ledningar och sammanflätade system. Central Processing Module selar ensam kan innehålla mer än 100 olika trådar, med lika många system. När de konfronteras med behovet av att diagnostisera en vrida sele problem, hjälper det att ha ett ställe att börja. Kopplingsscheman kommer att vara en stor hjälp och kommer att eliminera mycket av arbetet. Många problem kan lösas med en kopp kaffe i handen. Även utan ett diagram, är det möjligt att diagnostisera problem kablage. Saker du behöver
Multimeter
Handverktyg
Miniature skruvmejslar
Picks
Krokodilklämmor
Gem
Visa fler instruktioner
1 < p> Identifiera problemet kretsarna. Om det finns bara ett symptom eller drabbad krets, jaga inte varannan tråd i selen. Om det finns flera symptom, kan selen sig vara fel. Gör en visuell inspektion. Följ trådarna av problemet kretsen. En bra kopplingsschema bör ge dig den fysiska sträckningen av ledningarna också, eller åtminstone var viktigaste komponenter och kontakter.
2

Kontrollera sårbara punkter längs rutten. Mest sele skador händer där selen är störd. Kontrollera nära luckans gångjärn, huven och bakluckan. Rörelsen seminarier delar orsakar stretch eller trötthet avbrott i selar. Kontrollera motorrummet, om några kablar ligger nära motorns avgaser kan de ha smält ihop eller bränns sönder. Alla sladdar som går under batteriet kan smältas genom grund batterisyra droppa. Kontrollera skott kontakter och extra anslutningar, dessa kan ha dragit isär. Små skruvmejslar och hackor är användbara för att öppna och kolla avhandlingar kontakter.
3

Kontrollera spänningen vid strömkontakten av den skadade delen. Det bör vara antingen 12 eller 5 volt, beroende på systemet. Om ingen spänning finns och den är påslagen vid sin kontroll, finns det sannolikt en öppen krets, eller brott på kabeln. Om spänning finns undersöka förutsättningarna sida av komponenten för något motstånd. Gör detta genom att använda ohm-meter del av din multimeter. Motstånd bör vara noll, om det finns någon närvarande, är problemet i jordförbindningstråden.
4

Dra säkringen för kretsen i elcentralen. test för ström på ena sidan - det bör finnas system för spänning. Om inte, finns det ett kraftdistribution problem innan säkringen. Sätt i ena änden av gemet i terminalen utan ström. Använda krokodilklämmor, bifoga en lång jordledare. Testa längs tråden för kontinuitet och beständighet. Högt motstånd eller förlust av kontinuitet indikerar ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68169.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.