Symtom på Katalysator Skador

Katalysatorer används i förbränningsmotorer för att minska skadliga utsläpp av kolmonoxid. De bryter också ner kväveoxider till kväve och syre och kolväten till vatten och koldioxid. Katalysatorer utföra dessa uppgifter genom att orsaka kemiska reaktioner med avgasutsläppen som de flödar igenom. Den katalysator som användes oftast i konvertrar är platina, rodium eller palladium, eftersom dessa är mycket reaktiva metaller. Kärnan i omvandlaren är ofta keramik eller rostfritt stål. De bildas som en bikaka för att öka ytarean, vilket ökar effektiviteten av katalysatorn. Många problem kan uppstå med katalysatorer, vilket kan påverka hur motorn går. Effekter

En av effekterna av en katalysator som inte fungerar korrekt är en motor som drivs med en ojämn tomgång. När du är på ett stoppljus eller tecken, kommer du att kunna känna en ovanlig skakig känsla.
Symtom

annat symptom på en katalysator skadas är det lukt av svavel när motorn är igång. Svavel lukt liknar lukten av ruttna ägg.
Funktion

Motorn förlorar viss funktion med en skadad katalysator. Din gas körsträcka kan minska som ett resultat.
Ström

motoreffekten kan också minskas. Långsammare acceleration och kraft kan vara märkbara, speciellt när man går uppför.
Varning

En skadad katalysator också kan orsaka att motorn går varm, vilket i sin tur kan orsaka annan skada. Den kör temperaturmätare visar om motorn är rinnande varmt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63983.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.