Så här kontrollerar Switch kylvätskenivån en Saturn

Kylvätskenivån omkopplaren meddelar den andra generationen, ombord diagnossystem (OBD-II) när radiatorn blir låg på kylvätska. Över tid kan denna sensor blivit anfrätt och sluta fungera korrekt. Som ett resultat, om din Saturnus radiator utvecklar en läcka, kan din OBD-II indikerar inte ett problem. Kylvätska kunde köra ut ur kylaren, vilket skulle kunna tänja på motorblocket som en följd av överhettning. Alla Saturns sedan 1996 års modell använder OBD-II för diagnostik, så processen för felsökning omkopplaren kylvätskenivån är densamma för alla Saturnus byggdes sedan dess. Saker du behöver
Ramper
Tänger
dräneringskärlet
Funnel
Visa fler instruktioner
1

köra din Saturn på en uppsättning av ramper. Säkra parkeringsplats paus. Öppna motorhuven. Låt Saturn tid att svalna.
2

Placera en ren tråget under petcock på den nedre sidan av kylaren. Öppna petcock med en tång, och dränera ungefär två liter vätska i pannan. Stäng petcock med tång.
3

Starta Saturnus motorn. Vänta i ungefär fem minuter för "Coolant" ljus att lysa. Om lampan inte tänds inom fem minuter, är kylvätskenivån brytaren defekt. Om lampan tänds, omedelbart stänga av fordonet. Saturn radiatorer håller cirka sex liter kylvätska, och du kommer inte skada fordonet genom att köra den med fyra liter vätska för fem minuter.
4

Öppna locket på overflow expansionskärlet sitter på vänster sidan av kylaren. Placera en tratt i hålet. Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren. Stäng locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66058.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.