Hur man testar syresensorer Med en Voltage Meter

En misslyckad syrgas (O2) sensor kommer att ha en direkt inverkan på bilens motorprestanda. Du kan märka en ökning av bränsleförbrukningen, vilket i sin tur påverkar avgasutsläppen. Men innan du skyller på sensorn eller huvudet till verkstaden, köra några tester för att kontrollera komponentens driftstillstånd. Du kan göra en enkel felsökning och underhåll förfarande med hjälp av en voltmeter. Saker du behöver
Ordet jack (om nödvändigt) Sida 2 pallbockar (om nödvändigt) Sida 2 klossar, om nödvändigt
10 megaohm digitalvoltmeter
assistentens hjälp
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen i ca 20 minuter vid motorvägsfart att få motorn varm, ska bilen där du planerar att testa syresensorn.
2

Höj framsidan av din bil med en domkraft och stödja det på två pallbockar, om du behöver för att få tillgång till syresensorn. Olika fordon har olika krav för provning av sensorn. Dra åt parkeringsbromsen och blockera bakhjulen med två kilar.
3

Starta motorn och låt den gå på tomgång.
4

Anslut den röda proben i din 10 Mohm digitalvoltmeter till signalledning av syresensorn genom sensorns elektriska kontakten. Anslut mätarens svarta proben till en metall-komponent eller bult på bilens chassi.
5

Ställ mätaren till mV likspänning skala. Slå på mätaren. Avläsningen på displayen bör fluktuera kraftigt mellan 0,1 och 0,9 volt (100mV och 900 mV).
6

Be en assistent för att dra bort en vakuumslang, som den som är ansluten till den positiva vevhusventilation ( PCV) ventil. Ventilen är ungefär hälften så stor som ett tändstift. Är monterad på eller ansluten till ventilkåpan med en slang på ena sidan, och ansluten till insugningsröret med en annan slang på den andra sidan. Den extra luft som går in i motorn bör göra sensorns utspänning gå ner till 0,2 eller 0,3 volt (200 mV eller 300 mV), vilket indikerar en mager luft /bränsleblandning. Byt ut vakuumslangen.
7

Be din assistent för att öppna och stänga gasspjället för hand. Gasspjället svänger i mitten av spjällhuset när gaspedalen trycks ned. Syresensorn spänningssignalen bör ändras snabbt, reagera på den plötsliga förändringen i luften går in i insugningsröret.
8

Koppla bort luftkanalen från luftintagsenheten med en stjärnskruvmejsel och be din assistent att blockera öppningen med en trasa. Den luftintagsenheten förbinder spjällhuset till fordonets front med en luftkanal och innehåller luftfiltret.

Du kan koppla bort luftkanalen vid spjällhuset eller luftfilterhus, beroende på din bil. Syresensorn utspänning bör stiga till ca 0,8 eller 0,9 volt (800 mV eller 900 mV) som luften går in i insugningsröret sänks.
9

Stäng av motorn och sänka din bil utanför säkerheten står, om du var tvungen att höja den. Om din lambdasond inte reagerar på förändringarna i luften innehåll, måste du ersätta det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66093.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.