Felsökning av en bil med problem med styrningen

Styrsystem problem på din bil kan vara allvarliga. Du bör inte köra din bil med problem med styrningen, eftersom du kan hamna i en dödlig bilolycka om du plötsligt förlorar all kontroll över ditt fordon. Styrsystem på de flesta bilar skall servas av en professionell mekaniker. Men det finns några vanliga problem som du kan felsöka innan du tar den till en mekaniker så att du vet vad som behöver fixas, rädda dig från att behöva betala en mekaniker att diagnostisera problemet. Instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera styrservovätskans nivå. Många bilar har servostyrning. Locket på servostyrning reservoaren kommer att säga "servostyrning" rätt på det. Dessa reservoar tankar är normalt monterade på brandväggen. Vätskenivån ska ligga mellan den övre och nedre fyllning märken på utsidan av tanken. Om vätskenivån är låg, häll i mer styrservoolja tills rätt nivå uppnås.
2

Vrid ratten åt vänster och höger. Om det finns någon pjäs eller slack i ratten innan hjulen tur, då du kommer att behöva ha din slips länkhuvuden kontrolleras och bytas.
3

Vrid ratten från stopp till lås (hela vägen från ena sidan till den andra). Om det finns någon clunking buller medan du vrider på ratten, har din styrväxel och drevet kontrolleras och ersättas av en mekaniker.
4

Vrid motorn på och vrid ratten från stopp till stopp. Om du hör något ljud, som ett vinande ljud, samtidigt som du vrider på ratten måste du ha din servopumpen och remskiva kontrolleras och ersättas av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64806.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.