Hur man berättar när en momentomvandlaren Out

En momentomvandlare fungerar ungefär som kopplingen på en automatisk bil eller lastbil överföring. Problem med momentomvandlaren kan orsaka överföring till felfunktion och kan orsaka bestående skador om de lämnas oreparerad. Det kan vara svårt att avgöra om bilens problem är överföringen i sig eller momentomvandlaren, så du bör ta din bil till en certifierad bilmekaniker för en professionell diagnos innan du försöker reparera fordonet. Instruktioner
1

bil för 20 till 30 minuter, att uppmärksamma huruvida överföringen är överhettad. Transmission överhettning är en vanlig momentomvandlare problem som kan orsakas av transmissionsolja inte tillåts att strömma genom filtret ordentligt. Kontrollen motor eller växellåda ljus på bilens instrumentbräda kommer på om din sändning är överhettad.
2

Lyssna på alla ljud som kommer från transmissionen när fordonet är i rörelse. Oljud kan vara ett tecken på att växlarna i växellådans momentomvandlare har brutit. Kontrollera transmissionsolja. Om det finns bitar av metall i vätskan, kommer detta bekräfta att momentomvandlaren har invändiga växlar, lager eller blad kan ha brutit eller fragmenterad. Addera 3

Bestäm om transmissionen slirar. Halka uppstår när bilen ska växla automatiskt, men i stället kvar i lägre växel medan motorvarvtal fortsätter att stiga. Detta orsakas av momentomvandlaren inte utföra dess clutching funktion på rätt sätt och är ett vanligt symptom på en dålig momentomvandlare. Fordon kan också ryser.
4

Meddelande om bilen stannar när du försöker att ta bort eller byta växel. Detta är ett tecken på momentomvandlaren underlåter att fullgöra sin kramade fungera korrekt.
5

Spåra din bränsleekonomi genom att dividera antalet miles du rest med antal liter bränsle du använder. En märkbar minskning av bränsleförbrukningen kan vara ett symptom på en sviktande momentomvandlare, vilket gör att motorn arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67177.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.