Hur hitta en läcka Auto Vacuum

Pinpointing ett vakuum läcka kan vara svårt, eftersom så många av de apparater som används på dagens bilar och lastbilar är vakuum-drivs under huven, och besluta var man ska börja kan vara förvirrande. De vanligaste källorna till vakuum läckor är vakuumslangar och intag packningar grenrör. Nyckeln till att precisera orsaken är att identifiera det allmänna området under huven där vakuumet läckan är, och hitta dess orsak. Saker du behöver Flighter Can av förgasare /intag renare
Visa fler instruktioner
1

Gör en visuell inspektion. Kontrollera alla inom slangar huva vakuum, kontaktdon och plast linjer för uppmjukning, kollapsa och sprickbildning. Var särskilt uppmärksam på PCV och avdunstning system. Ångorna i dessa två system angriper gummi, och är en vanlig källa till vakuum läckor. Byt ut eventuella mjuknat, försämrade eller kollapsade slangar och kopplingar. Stora läckor kan identifieras genom en kontrollampa brus. Om inga visuella läckage upptäcks, gå vidare till nästa steg.
2

långsamt spraya carb /intag renare runt insugningsröret och spjällhuset, med motorn igång. Om vakuumet läckan är ett av dessa tätningar, kommer sprayen återställa luftbränsleförhållandet momentant och motorns varvtal ändras som följd. Gå långsamt och låt motorvarvtalet att stabiliseras innan du flyttar till nästa område. Någon plats att sprayen orsakar en förändring i motorns varvtal är källan till ett vakuum läcka. Undvik att spraya rengöringsmedel direkt i intaget tarmkanalen. Detta kommer att ge en falsk indikation på en läcka. Om inga läckage upptäcks under detta test, gå till nästa steg.
3

Nyp varje sugslang stängd tills den som ändrar varvtalet hittas. Börja vid spjällhuset och eliminera dem en efter en, sedan flytta till eventuella kvarstående vakuum träd (dessa är multi-portade vakuum tees som levererar vakuum till mer än en enhet) som finns på grenröret, brandvägg eller fender väl. Var särskilt uppmärksam på den stora vakuumslangen ansluten till bromsservon. En stickning ventil eller brusten membran i boostern är en vanlig vakuum läcka source.If inget vakuum läcka hittas under detta test, finns det inget vakuum läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64326.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.