Felsökning av en Chevy Tracker

Chevy Tracker är en liten SUV som först tillverkades 1999. Tracker har en V-6 motor som liknar den motor som används i S-10 pickup. Fordonet tillverkas i två-och fyradörrars versioner. Det krävs några grundläggande mekaniska kunskaper för att felsöka den lilla motorn. Du behöver också en diagnostisk läsare att testa Motorgivare. Större reparationer måste utföras av en erfaren mekaniker. Saker du behöver
voltmeter
Stålborste
skiftnyckeln
Elektronisk läsare
Visa fler instruktioner
1

Använd en voltmeter för att testa batteri och generator för en avgift. Om mätaren visar mindre än 12 volt, byta ut batteriet. Om kraftsystemet fortsätter att misslyckas, byt generatorn. Rengör även batteripolerna med en stålborste för att skapa en ren anslutning.
2

Ta ut och det testades vid en automatisk lagring. En dålig förrätt hindrar motorn från att vrida och kommer att göra ett klickande ljud när den inte roterar. Byt starter vid behov.
3

Anslut en felkod läsaren in i ODB II-porten är placerad under mitten av instrumentbrädan. Slå på läsaren och starta Tracker. Om läsaren återgår några felsökning koder bör problemen rättas omedelbart.
4

Kontrollera kylvätskenivån och fyll låga vätskor. Även inspektera grenrörspackning för läckor. Stort läckage i packningen måste tätas eller bytas ut omedelbart. Tracker ägare har rapporterat ett antal fel i kylsystemet, så du måste kontrollera temperaturmätaren under körning.
5

Kör bilen och övervaka motorn när du accelererar. Om motorn inte svarar med ström när du slår på gasen, är bränslepumpen svaga och måste bytas ut. Pumpen kommer så småningom att dö och Tracker kommer inte fungera förrän det har reparerats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67918.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.