1992 Toyota Pickup Throttle Sensor Felsökning

Din 1992 Toyota pickup använder en variabel resistor gasspjällssensorn (TPS) för att informera dator om den exakta positionen för gasspjället inuti spjällhuset. Datorn använder denna och andra sensorer "data för att justera luft /bränsleblandning för bättre motorprestanda. Eftersom flera sensorer arbetar tillsammans, måste du verifiera din throttle sensor faktiskt har misslyckats. Felsöka TPS själv hemma. Spara tid och pengar och undvika ersätta onödiga komponenter i din Toyota pickup. Saker du behöver
Phillip skruvmejsel
Assistant Review Bladmått
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 1992 Toyota pickup och lokalisera TPS. Följ montering luftrenare, som inrymmer luftfiltret, mot toppen och centrum för motorn. Denna enhet ansluter till spjällhuset på detta syfte. Spjällhuset har fyra tunna slangar anslutna på toppen och under slangarna, på ena sidan av spjällhuset, kommer du att se TP-givaren, en liten, svart elektrisk komponent med en fyra ledare elektriskt kontaktdon fäst vid den.

2

Ta monteringen luftrenaren med en stjärnskruvmejsel.
3

Koppla ur TPS elektriska kontakten och se till att de fyra elektriska stiften på sensorn är raka och inte böjda eller skadad.
4

Be en assistent för att pressa långsamt på gaspedalen som du tittar på spjällhuset. På ena sidan av spjällhuset, kommer du att se den mekanism som aktiverar gasreglaget runda plattan inuti kroppen som din assistent trycker ner gaspedalen. Denna mekanism har en spak som träffar en stoppskruv när mekanismen är vilande eller pedalen inte deprimerad.
5

Kontrollera att gasspjället är helt stängt (gaspedalen inte deprimerad).

6

Infoga en 0,0224 tum tjock bladmått (0,57 mm) mellan gasspjället mekanismen spaken och stoppskruven, om du har en 22R-E motor. Använd en 0,020-tums (0,50 mm) bladmått på 3VZ-E och 1FZ-FE motorerna. Använd en 0,022-tums (0,57 mm) bladmått på 2RZ-FE och 3RZ-FE motorerna. Använd en 0,013-tums (0,32 mm) på 5VZ-FE motor och en 0,0303 tum (0,77 mm) bladmått på 3F-E motor.
7

Få ohmmeter av din verktygslåda och ställ in den på den lägsta intervall på Ohms omfattning eller kontinuitet inställningen, om den har någon.
8

Slå på din ohmmeter och bottnar och intill botten elektriska stiften på sensorn med dina två meter sonder. Avläsningen på din ohmmeter skall registrera ett visst motstånd eller producera ett hörbart pipljud, om den är utrustad med en kontinuitet checker. Om sensorn inte registrerar något motstånd värde eller kontinuitet, byt ut den.
9

Byt bladmått med en 0,0335 tum (0,85 mm) bladmått mellan gasspjället mekanismen spaken och stoppskruven, Om du har en 22R-E motor. Använd en 0,031-tums (0,80 mm) bladmått på 3VZ-E och 1FZ-FE motorerna. Använd en 0,029-tums (0,74 mm) bladmått på 2RZ-FE och 3RZ-FE motorerna. Använd en 0,021-tums (0,54 mm) på 5VZ-FE motor och en 0,0429 tum (1,09 mm) bladmått på 3F-E motor.
10

bottnar och bredvid botten elektriska stiften på sensorn med dina två meter sonder. Avläsningen på din ohmmeter bör inte registrera något motstånd värde eller producera ett pipande ljud, om den är utrustad med en kontinuitet checker. Om sensorn registrerar motstånd eller kontinuitet, byt ut den.
11

Stäng av ohmmeter, plugg i TPS elektriska kontakten, byter du luftfilter med stjärnskruvmejsel och stäng huven.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67535.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.