Hur vet jag om min Insprutningsmunstycken är igensatta?

Som den äldsta av elektroniska insprutat bränsle bilar på vägarna idag är mer än 50 år, har problemet med igensatta spridare blivit nästan endemiska. Denna gemensamma problem har ett antal orsaker och är ganska lätt diagnostiseras. Debris

Orsaken till injektor igensättning är oftast metall och smuts skräp flyter i bränsleflödet. Även om systemet har ett antal filter, kan de bli perforerad över tid och tillåta skräp att passera igenom.
Tomgång

Igensatt bränsleinjektorer kommer ofta orsaka en grov , ostadig tomgång, vilket kan jämna ut med varsam tillämpning av gasspjället.
Acceleration

igensättning ofta kan orsaka trög acceleration och svallande med full gas. I svåra fall kan motorn stanna i plötslig acceleration.
Feltändning

Det enda sättet att skilja effekterna av igensatta filter från dem som en igensatt injektorer är misständning. Injektorer brukar inte täpper inte på ett enhetligt sätt, vilket kommer att orsaka misständning av en eller flera cylindrar under hård acceleration.
Bänktest

ultimata testet är att ta din bil till en butik som specialiserat sig på insprutningssystem och har spridarna flow-testad. Detta innebär avlägsnande och provning av spridarna, men tillåter att mekanikern att grundligt rengöra dem, vilket är betydligt billigare än att bara köpa nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64572.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.