Vad händer om min EGR är blockerat?

EGR, vilket står för avgasåterföring, är utrustad på de flesta nya bilar, samt vissa äldre modeller. EGR-ventilen återcirkulerar bränns avgasutsläpp tillbaka in i insugningssystemet så utsläppen kan återanvändas brännas, eller "återanvänt," ut avgaserna. Systemet fungerar genom öppning och stängning av solenoidventiler, regleras av ett membran. Magnetventilerna öppna och stänga EGR med mängden grenrörstrycket ventilerna får. När EGR-ventilen är avstängd eller helt stängs, kommer det att visa några uppenbara tecken. Pinga eller Knocking

Ett igensatt eller stängt EGR ventilen ibland avger ett hörbart ljud som liknar en "pinga" eller lätt "knackning" som kommer från motorn. Draget är nästan liknar förtändning eller detonation, båda orsakas av onormalt höga temperaturer förbränningskammaren. Ett igensatt EGR-ventilen höjer förbränningstemperaturen på samma sätt och kan skapa detta ljud.
Ojämn tomgång

Ett igensatt ERG ventil kommer att visa sig i viloläge kretsen. När EGR passagen blir blockerad av det håller avgaser och luft från att cirkulera i motorn, vilket orsakar en kvävande tillstånd. Motorn tomgång blir grov, ofta snubblande och oförmögen att hålla en stadig tomgång. Varvtalet kan vara sporadisk, höjning och sänkning slumpmässigt.
Stalling

Stalling, en komplett motor avstängning tillstånd, kan hända när EGV har igensatt , stänga av flödet av utsläpp gaser. Detta kommer att ske mest övervägande vid tomgång --- och kanske inte händer hela tiden.
Överhettning

avgaser produceras av förbränningen innehåller koldioxid, vilket delvis vatten. Den koldioxid som, tillsammans med brända avgaser, kommer in genom EGR-ventilen in i inloppet för att minska skadliga NOx (kväveoxid) utsläppen, men det också kyler förbränningskammaren. Om EGR har igensatt, kommer det att låta en märkbar temperaturhöjning i motorn. Om EGR-ventilen är igensatt eller helt blockerat det kan längre
Smog Test

åter bränna skadliga utsläpp i förbränningskammaren. NOx-utsläppen kommer att strömma oreglerat genom förbränningskammaren och ut ur avgasröret. De alltför stora utsläpp av kväveoxider kommer att dyka upp under en smog prov och orsaka fel. Förutom NOx-utsläpp, kan en igensatt EGR berika bränsleblandningen och producerar stora mängder av HC (kolväten) och CO (kolmonoxid).
Engine Light

Ett igensatt eller defekt EGR ventilen löser en "Check Engine" eller "Emission Control" lampa på instrumentpanelen. Ägaren måste ta sitt fordon till en certifierad provning och reparation station som har en streckkodsläsare. Skannern kommer sedan att pluggas in i bilens datasystem, och en felkod kommer att identifieras. Om EGR-ventilen representerar systemfel kommer kodnummer identifiera specifikt EGR som den felaktiga komponenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68092.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.