Vilka är de funktioner i Emission Control Valve i Lastvagnar ?

Från och med 1990-talet började den federala regeringen kräver nya fordon för att integrera sensorer och teknik för att minska utsläppen från förbränning . Dessa krav ingår ett antal nya kontroller , ventiler och sensorer som spårar motorns prestanda . Emissionen styrventil är en av dessa funktioner . Avgasreningssystemens

Bilar tillverkade efter den federala mandat omfattar en evaporativ avgasreningssystemet . Denna serie av kanaler och sensorer styr rökgaser från att komma ut i atmosfären . Den avgasrening öppnar systemet till avluftning så gas kan sänka i tanken eftersom det vänjer men stänger för att hålla det trycksatt .
Kodsignaler

När utsläppet styrventil i en lastbil eller bil inte fungerar korrekt , kommer felet typiskt översättas till bilens omborddiagnos dator som en kod P1443 eller P0446 . Denna kod kan omfatta ett antal andra avgasreningssystem fel , så det är inte unikt för ventilfunktionen .
Med problemet

Det bästa sättet ta reda på om ett utsläpp styrventil är defekt är att ansluta en omborddiagnos ( OBD ) - II skanner till bilens dator och läsa koderna . Skannern kommer att dra ner de felkoder som signalerar att ventilen fungerar . Därefter kan en mekaniker göra reparationer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66897.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.