Felsökning av en 1999 Jeep Grand Cherokee

Felsökning ditt 1999 Jeep Grand Cherokee innan du tar den till en serviceverkstad kan du spara tid och pengar. Ett problem kan verka komplicerat i början men vid inspektion, ha en enkel och billig sak. Få några grundläggande verktyg och utesluta orsaker som har lätt fixar, såsom en defekt batteri, en trasig säkring eller korroderade tändstift. Kontrollera regelbundet underhåll har utförts, bland annat att ha en transmissionsolja och motorolja förändrats. Saker du behöver
Jeep Cherokee ägare manuell
säkringstestare
gnistprovare
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motor och göra en visuell inspektion under huven. Kontrollera om det finns trasiga eller lösa serpentin remmar, lösa sladdar och kollapsade, trasiga eller frånkopplad slangar. Titta efter korrosion på dina batteripolerna, vattenpump och kylare. Dra runt motorn och titta igen. Kontrollera för överdriven gunga eller vibration. Lyssna efter källan till misstänkta ljud.
2

Kontrollera säkringar för raster. Dra ut dem en efter en för att inspektera dem visuellt, eller använd en säkring testare för ett mycket snabbare resultat. Fuse testare är billig och pålitlig. Vända bilen på men inte veva. Jorda din testare till en metallyta med ingen elektricitet och tryck spetsen på varje ände av säkringarna. Om testaren ljus i ena änden men inte det andra, har kretsen brutits. Byt ut säkringen.
3

Testa dina tändstift för tillräcklig gnista. Ta bort en tråd från en av tändstiften när motorn är igång. Anslut testaren tändstift till tändstiftet och leta efter en puls i testaren. Kontrollera varje tändstift i tur och ordning. Ingen puls betyder ingen gnista. Byt tändstift.
4

Försäkra ditt batteri och generator sätter ut tillräcklig spänning. Stäng av motorn. Tryck på den röda (positiva) tester för den röda batteripolen och den svarta (negativa) till den svarta batteripolen för att testa batteriet. Den voltmeter bör läsa mellan 12,5 och 12,8 för korrekt utdata. Upprepa med motorn på för att testa generatorn. Den voltmeter bör nu läsa mellan 13,6 och 14,3. Lägre siffror innebär antingen batteriet eller din generator kämpar.
5

Ta din Jeep till närmaste bildelar butik för ett fritt diagnostiskt test av motorns felkoder. Felkoder lagras i datorn och hämtas med ett felsökningsverktyg. Men först, försöka dra koderna själv genom att vrida nyckeln på och av i denna sekvens: på, av, på, av, på. Titta på "check engine" light för koder. Den blinkar flera gånger för att ange den första siffran i en kod, stanna upp en stund, och blinka lite mer för den andra siffran. Till exempel kommer kod 55 läsa:. Flash, flash, flash, flash, flash, paus, flash, flash, flash, flash, flash

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65334.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.