Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Hyundai Santa Fe

En Hyundai Santa Fe har stötdämpare i bak och MacPherson fjäderben, som består av spiralfjädrar samt dämpande stötdämpare, i fronten. Stötdämpare och fjäderben är olika typer av fjädring för att minska effekterna av gupp för att ge en jämnare gång. Läs vidare för att avgöra om de stötar eller stöttor på din Hyundai Santa Fe behöver bytas. Saker du behöver
dynamometrisk testmaskin
Helper
Visa fler instruktioner
1 uppmärksamhet

Pay hur din SUV beter sig när du använder bromsarna, vända ett hörn eller accelerera. Notera eventuella vibrationer, samt hur fordonet fungerar när du kör på en våt yta eller möter stark vind från sidan. Om prestandan är dålig i dessa förhållanden, kan avstängning vara ett problem.
2

Använd en dynamometrisk testmaskin för att avgöra om upphävandet är symmetrisk och att hitta suspensionen s minsta dynamisk stödjande kraft. Dessa testmaskiner varierar, så se till att konsultera instruktionerna som följer med maskinen du använder. Addera 3

Läs stötar eller stöttor för att se om du kan hitta några fel. Kontrollera monteringen av chocker för att se om de är trasiga eller svaga, och leta efter korrosion. Hitta stötdämparen själv och avgöra om kroppen är deformerad på något sätt.
4

Kontrollera toppmonterad montering bäring för fjäderben. Har någon flytta ratten medan du observera om det binder eller rörelsen är grov.
5

Obs om du kan se någon olja läcker. Titta också på de växande buskar för att se om de är spruckna eller deformerade. Kontrollera kolvstänger i de chocker, om kolvstänger är korroderade, är det dags att byta ut chocker eftersom korrosion kan skada tätningar och orsaka oljeläckage
6

studsa bilen i framänden och. kontrollera för bindning. Bindning kan betyda att det finns en böj stagaxel, och stagen behöver uppmärksamhet.
7

Lyssna efter ljud när du använder raster eller accelerera, och skrammel eller stöta ljud när du kör. Ta reda på om bullerkällan i fronten eller baksidan. Om du inte är säker, har någon tur i baksätet medan du kör och jämföra anteckningar.
8

Undersök däcken för små konkava bucklor som kan börja utveckla eller andra oregelbundet slitage på däck. Detta är en indikation på att nya chocker sannolikt behövs på din Hyundai Santa Fe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63864.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.