Hur Testa och felsöka ett Katalysator

Katalysatorn visades först i 1975 som standardutrustning i fordon. Den var avsedd att avsevärt minska skadliga utsläpp och föroreningar från luften. Många statliga auto avgasreningssystem stationer kontrollerar rutinmässigt katalysatorer för korrekt installation och drift. Bestående av vissa katalysatorer, katalysatorn efter brännskador rika bränsleångor att minska kolmonoxid, kolväten och andra luftförorenande föroreningar. Liksom alla fordonskomponenter, bör fordonsägaren vara medveten om symptomen på en brist eller ur funktion katalysator. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Exhaust tryckmätare
Borrmotor
Borrspetsar
Exhaust pluggar
Visa mer Instruktioner
1

Placera bilens växellåda i park eller neutral och ställa nödbromsen. Lyft bilen med en domkraft och placera två pallbockar under den främre delen av ramen bakom varje hjul. Skjut dig själv under bilen och leta reda på katalysatorn, vilket kommer att se ut som en metallkanister cirka två meter lång och en fot bred. Bifoga en kvarts tums borr till en borr och borra ett hål i avgasröret strax bakom katalysatorn.
2

Starta motorn. Stadigt hålla ett avgas sond tryckmätare i det borrade hålet och läs skalan på mätaren. Se tillverkarens specifikationer för minimal mängd avgaser tryck som krävs på ditt fordon. Till exempel, om du läser ca 15 pounds av trycket eller mer, katalysatorn fungerar korrekt, utan träskor. Om avläsningen visar mindre än så, med fem eller fler pounds, då omvandlaren är igensatt med sot och brända pellets katalysator. Knacka försiktigt ett avgasrör kontakten i det borrade hålet, med hjälp av en hammare.
3

Borra ett kvarts tum hål i avgasröret precis framför katalysatorn. Starta motorn och hålla avgaserna sonden tryckmätare i det borrade hålet. Läs skalan. Om du har en hög eller normal läsning (enligt specifikationerna) du har kontrollerat att normala avgaserna flödar in i inloppssidan av katalysatorn. Kom ihåg: en hög läsning längst fram kommer att vara normal, men en låg läsning på baksidan av katalysator indikerar ett igensatt omvandlare. Hammare en liten plugg avgasrör i den främre borrhålet.
4

visuell kontroll av katalysatorn medan under bilen. Alla typer av regnbåge färg på botten hos omvandlaren (under värmeskölden) kommer att indikera extremt höga temperaturer, där omvandlaren kropp har blivit glödhet. Titta efter eventuella sprickor i omvandlaren kroppen eller lösa avgas klämmor rör.
5

Lukta katalysatorn efter att fordonet har nått normal arbetstemperatur. Varje svavel eller ruttna ägg lukt indikerar de kemiskt belagda pellets inuti omvandlaren har smält. Med hjälp av en trasa över handen, dunka på omvandlaren kroppen med hälen på din hand. Ett skramlande ljud kommer att vara normal, dvs pelletsen inte har smält och smält samman. Inget ljud kommer att indikera en smält interiör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66174.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.