Vad betyder de lampor på instrumentbrädan?

Det finns en mängd olika varningslampor som kan visas på en bils instrumentbräda, och de exakta lampor, deras symboler och deras betydelse kan variera från modell till modell. Kolla din instruktionsbok för information om ett okänt ljus. Oljetryckslampan

oljetryckslampan ser ut som en olja tenn droppande olja. Om det förblir på under körning, tyder det oftast en låg oljenivå.
Batteriladdning Varning

Detta ljus ser ut som ett batteri och indikerar ett problem med batteriladdning systemet. Det indikerar vanligtvis en dålig drivrem, ett dåligt batteri, eller ett fel i generatorn.
Bromssystemet Varning

Detta ljus innehåller ett utropstecken och indikerar att handbromsen är ilagd. Det kan också tyda på att du behöver lägga till mer bromsvätska eller att det finns fel i bromsvätskan sensorn.
Engine Varning

Ikonen ser ut som en motor och indikerar något problem med motorns styrsystem. Om det förblir tänd efter start av motorn, ska bilen tas till en mekaniker för att förhindra eventuella skador på katalysatorn. Detta ljus innehåller Addera ABS Varning

bokstäver ABS och indikerar att låsningsfria bromssystem fungerar. Bilen kanske eller kanske inte kunna fortsätta normala, icke-ABS, bromsning. Kontrollera din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64787.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.