Felsökning av en Ford manuell koppling

En Ford manuell koppling använder en kabel eller serie stavar för att manövrera kopplingen hela lagret. Det använder inte en hydraulisk slavcylinder. Dessa ersattes med den hydrauliska stil aktivering för att möjliggöra mindre tryck av pedalen. Manuella kopplingar är dock lättare att underhålla och tillåter för mycket större anpassningar eller olika dimensioner av kopplingen. På en hydraulisk koppling, helt enkelt vrida på svänghjulet kan vara mer än slavcylindern kan justera för och orsakar en no-urkoppling av kopplingen. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. De flesta koppling problem kan diagnostiseras sitter i bilen. Kopplingen består av en tryckplatta, en koppling eller friktion skiva, ett svänghjul, en kasta ut lagret och kopplingen kopplingen. Kopplingen är inklämt mellan svänghjulet och tryckplattan. Tryckplattan använder fjädertrycket för att hålla kopplingen mot svänghjulet svårt nog att den inte glider.

I centrum av tryckplattan, det finns ett antal vapen i ett uppåt cirkel sportfiske. När kopplingspedalen trycks ner, det skjuter en kasta ut bäring mot dessa vapen, tvinga dem ner mot framsidan av bilen. När dessa armar tvingas ned, de tillåter tryckplattan att röra sig i motsatt riktning och frigöra spänningar på kopplingen, släpper den. Ju tjockare kopplingen eller den bättre tillståndet hos kopplingen, pedalen desto mer måste tryckas för att frigöra kopplingen, och omvänt desto sämre kopplingen, måste mindre pedalen tryckas in för att frigöra det
2.

Tryck pedalen hela vägen till golvet. Lyft pedalen långsamt och märka när pedalen är innan kopplingen börjar greppa, från ett par inches från golvet till drygt halvvägs, är kopplingen fortfarande bra. Om pedalen måste vara nära hela vägen ut innan ingrepp, då finns det inte mycket material kvar på kopplingen och det måste bytas ut så snart som möjligt. Problemet med att låta en koppling går för långt när det är dåligt är att nitarna som håller kopplingen materialet på kommer att börja kontakta svänghjulet och skapa spår i den. Detta kräver byte av svänghjul samt kopplingen, vilket fördubblar kostnaden.
3

Inspektera justeringen på kopplingen innan fördöma kopplingen. Leta efter armen kommer ut ur transmissionen bellhousing på vänstra förarsidan. Kopplingen kan ses körs parallellt överföringen används för att driva på denna arm. Detta kallas kasta ut bär frisättning arm. Kastet ut lagret fästs med två fjäderklämmor till denna arm. Det är på en svängtapp så att om armen trycks mot den bakre, den kasta ut lagret trycks framåt. När frisläppningsarmen skjuts, det kasta ut lagret trycks framåt och pressar på armarna tryckplattan. Eftersom armarna förflyttas i mot svänghjulet, släpper tryckplattan kopplingen.

Grab frigöringsarmen och flytta den fram och tillbaka. Det bör vara mycket litet spel i armen, men det måste finnas någon eftersom du inte vill att kasta ut bäring röra tryckplattan när de släpps. Detta skulle snart slits ut lagret och armarna på tryckplattan om de var kontinuerligt i kontakt. Det borde vara precis tillräckligt spela att du kan känna om det inte är i kontakt med tryckplattan. Om det finns för mycket eller inte tillräckligt, använd en skiftnyckel och justera inställningsstången att få rätt spel.
4

Kontrollera mängden kopplingen kvar för att se om bilen kan köras en kort tid (om kopplingen går dåligt). För att göra detta, ställa bilen på tredje växeln, rev motorn något och låta kopplingen ut snabbt. Om bilen vill stanna omedelbart, ska kopplingen gå ytterligare 1.000 miles. Om det finns något brus när kopplingen fungerar normalt, då nitarna är slipning vid svänghjulet.
5

Kontrollera svänghjulet för skevhet. Om, när kopplingen är inkopplad, du känner pulsationer i pedalen eller idioterna bilen, behöver den ett nytt svänghjul.
6

Kontrollera skicket på kasta ut lagret. Om ett skrapande ljud hörs varje gång kopplingen sätts in och går undan när de släpps, den kastar ut lagret är dåligt och kommer snart att bära ut armarna tryckplatta, vilket gör det omöjligt att flytta eller ta ur växeln. Detta måste bytas ut så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63938.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.