Hur felsöker jag kontrollkoderna Engine ljus på en 2002 VW Cabrio?

On-Board Diagnostics blev standardiserad i USA under 1996. I Europa blev det standardiserade i 2001. För en 2002 Volkswagen Cabrio, det beror på var fordonet såldes. Volkswagens i USA kommer att följa OBD-II diagnostik kodning. Volkswagens i säljs i Europa kommer att gå EOBD-koder. Detta är viktigt eftersom det kommer att diktera vilken typ scanner som behövs för att diagnostisera problem med motorn ljus. Det finns skannrar som kan läsa båda koderna, och med hjälp av en scanner på en Volkswagen Cabrio är relativt lätt. Saker du behöver
OBD-II /EOBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Sätt in nyckeln i Cabrio tändning. Lämna nyckeln dit, men vrid den inte ännu. Elsystemet och motorn ska vara avstängd. Dessutom lämnar skannerns manual på mittkonsolen eller på passagerarsätet. Du kommer tillbaka till nyckeln och manuell senare.
2

Leta anslutningen datalänk i Cabrio. Det är en 16-polig receptor skannern kommer att ansluta till. Det bör vara under chaufför-side instrumentbrädan och till vänster.
3

Anslut diagnostiska scanner med datalänkanslutningen. Nästa par steg kommer variera något av märke och typ av skanner du äger. Knapp konfigurationer och operationer är inte exakt samma. Vissa skannrar kommer slå sig på, och andra inte. Konsultera din manual den exakta processen.
4

Vrid motorn på. Om du äger en skanner som inte har en "auto-on," power skannern upp.
5

Knappa in ett kommando för att "Läs" koderna, om skannern inte är den typ av omedelbart hämta dem vid anslutning. Det bör bara ta en sekund för felkod att strömma från Cabrio till skannern.
6

Rådgör med din scanner för kodbeskrivningar. Detta kommer att hjälpa dig att hitta de frågor som utlöste ljus kontrollera motorn på instrumentpanelen. Skannerns manual får endast innehålla generiska koder universella för alla OBD-II eller EOBD-system. Om detta är fallet, måste du hitta en webbplats som har Volkswagen specifika koder.
7

Stäng av motorn och ta loss skannern. Nu när du vet vad som orsakat ljuset kontrollera motorn att bli aktiva, kan du göra ett välgrundat beslut om att antingen göra reparationen jobbet själv eller köra Cabrio till en Volkswagen-godkänd mekaniker.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66180.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.