Jeep Liberty Felsökning

Den Jeep Liberty är avkomman av Jeep Cherokee, en av de första sport utility fordon. The Liberty levereras som standard med en 3,7-liters, 210-hästkrafter V-6. Ägare har möjlighet att två-eller fyrhjulsdrift. Som Edmunds påpekar, har Jeep Liberty designad för off-road resa. När något går fel med din Jeep Liberty, spåra källan till problemet innebär en logisk process för eliminering. Börja med de största källorna till motorns effekt, sedan begränsa din sökning därifrån. Saker du behöver
Voltmeter
Säkring avdragare
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Dra runt motorn och öppna motorhuven. Kontrollera slangar för sprickor eller skador, kontrollera ledningarna för glapp eller kopplar, och kontrollera bältena för raster eller på ett spel. Leta efter tecken på stort slitage, skador, rost och korrosion. Delar uppvisar dessa tecken måste undersökas och eventuellt bytas ut.
2

Dra "check engine" koder. Fäst sonden av en OBD scanner till monteringsbandet Diagnostic Link (ALDL) sitter under instrumentbrädan på förarsidan. Följ instruktionerna på skannerns skärm och välj alternativet att dra de diagnostiska koderna från datorn. Skriv ner dem och konsultera din instruktionsbok för vad dessa koder betyder.
3

Kontrollera generatorn och batteriet för tillräcklig energi med en voltmeter. Fäst den positiva, eller rött, voltmeter kabeln till den positiva batteripolen och den negativa voltmeter ledningen till den negativa batteripolen när motorn är avstängd. Voltmetern mäter spänningen i batteriet och bör läsas mellan 12.5 och 12.8 volt. Dra runt motorn för att testa generatorn och läsa den igen. Det bör nu visa mellan 13,6 och 14,3 volt.
4

Dra säkringarna under förarsidan streck. Använd en säkring avdragare för att extrahera varje säkring och inspektera för raster. Släng alla trasiga säkringar och ersätta dem med nya av samma strömstyrka. Strömstyrkan är tryckt på undersidan av varje säkring, och säkringarna är färgkodade så väl för att göra det enkelt att identifiera.
5

Kontrollera vätskenivåer om din frihet har överhettning frågor. Låg olja och nivåer kylvätska kan orsaka att motorn förlorar sin förmåga att kyla sig själv. Kontrollera att kylfläkten tänds när motorn är varm och kontrollera att termostaten öppnar genom att försiktigt trycka den övre kylarslangen. Slangen kommer att heta om termostaten öppnar för att frigöra värme till kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65606.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.