Hur mäta temperatur luftintag

Inlopps lufttemperaturen är ett viktigt mått, speciellt i prestanda applikationer. Uppvärmning luft gör att expandera i volym, som flyttar molekyler som den innehåller ytterligare isär. Detta innebär att medan luften kan innehålla samma 20 procent syre som den gjorde vid lägre temperaturer, ser motorn mindre för de molekyler per kubikfot luft att den andas in. Mindre syre i luften innebär mindre bränsle förbränning i motorn, och därmed mindre ström. Mäta temperaturen insugningsluften är förmodligen mycket billigare och enklare än du kanske tror att om du tar DIY strategi. Saker du behöver Review, Digital köttermometer
Isolerad tråd
Rakblad
Höghållfast Drill självhäftande Mössor och bits
Silikon tätningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Skär en 8-tums avsnitt av tråd. Tråden diameter bör vara av ungefär halva diametern på din sond, se Tips nedan för dimensionering recommendations.Cut en slits genom att kabelns isolering kör längden från ena änden till den andra. Ta din tid, och hålla denna nedskärning så rak som möjligt. Dra isoleringen bort av koppartråd kärna.
2

Orient ditt köttermometer så att sonden poäng borta och ratten är vänd mot dig, precis som om du kanske vanligtvis skulle läsa den. Kör en tunn sträng av hög temperatur, starkt lim ner längden på en sida av metallsond. Använd fingret för att öppna trådisoleringen längs skåran och tillämpa isolering till metallen sonden. Skjut isoleringen ordentligt på sonden. Addera 3

Låt limmet tillräcklig tid att torka och testa testa isoleringen. Du vill inte limmet att misslyckas, så se till att det har härdat innan du fortsätter. Klipp bort överflödigt isoleringen från sondens spets. Isoleringen bör nu helt täcka hälften av metallsond yta.
4

Borra ett hål i gummi eller plast intag rör som mäter något mindre än sondens diameter, inklusive gummi isolering. Du vill att detta ska vara lika tät passning som möjligt. Tryck försiktigt in proben i hålet. Oddsen är att din termometer sond är längre än röret är bred, så det kommer nog att gå in i en vinkel.
5

Rotera köttermometer så att luften strömmar mot motorn slår den isolerade sidan , inte ren metall sidan. Placera en klick svart silikon RTV på toppen (bare metal sidan) av mätspetsen där den möter insugningsröret. Ge silikon några minuter för att bilda ett gummiliknande "skin" på toppen, men låt inte det att ställa in helt.
6

Starta motorn. Motorns vakuum kommer att dra den något-in silikon i hålet runt sonden, försegla det. Låt motorn gå i ca 15 sekunder och stänga den. Ge silikon ungefär en timme att helt ställa in. Beroende på vilken typ av termometern du köpte, kan du med jämna mellanrum dra sonden ut för att byta batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67989.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.