Felsökning av en 1998 Chevy Blazer

Den 1998 Chevy Blazer har tillverkats i två-hjul och fyrhjulsdrivna modeller kör med antingen en femväxlad manuell växellåda eller en fyra-växlad manuell växellåda. Det gjordes också i två och fyra dörrar modeller med både ha ett baksäte med plats för tre passagerare. Fordonet har en 4,3-liters V-6 motor, och det har servostyrning, luftkonditionering och ett bakre förvaringsutrymme. Felsök Blazer genom att övervaka motorns prestanda och göra grundläggande mekaniska observationer. Instruktioner
1

Har elsystemet professionellt servad om mätarna misslyckas, varningsblinkersen misslyckas, motorn stängs av genom säkerhetssystemet eller bromsarna slumpmässigt ingrepp utan förarstöd. Alla dessa problem spåras till problem i elsystemet och många är förknippade med återkallelser.
2

Rengör bränsleinsprutarna om motorn vevar men startar inte. Insprutningssystemet kan bli igensatta med smuts och kan misslyckas med att leverera bränsle till motorn. Kontrollera även spridarna för läckande bränsle. Spridarna måste bytas ut om de läcker.
3

Kör fordonet och övervaka motorn för ström när du accelererar. Bränslepumpen måste bytas om motorn fräser och misslyckas med att leverera ström i förhållande till mängden av trycket placeras på gaspedalen. Också övervaka Blazer för styrning svårigheter. Byt ut servopumpen om ratten är hård och kräver en stor mängd styrka att vända.
4

Övervaka överföring prestanda som din enhet. Om överföringen glider, inte flytta eller slipar, måste den spolas och fyllas på med ny vätska. Om problemet kvarstår, kan transmissionen kräva en ombyggnad. Också uppmärksamma för att dra åt sidan efter växling av fyrhjulsdrift. Den 1998 Blazer kan fastna i fyrhjulsdrift, vilket gör att du flytta in och ut tills den lossnar.
5

Inspektera motorn för läckor och kontrollera vätskenivåer. Om vätskorna är låg och stora läckor är uppenbara, inspektera vidare för blåsta packningar. Den grenrörspackning och intag packning kommer att orsaka motorhaveri om förseglingen bryts. Byt packningen och vätskor för att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67880.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.