Felsökning fläkten på en 1996 BMW 325is

Fläkten (eller fläktmotor) är fläkten som cirkulerar luften i BMW 325is när du slår på värmen eller luftkonditioneringen. Om fläktmotorn är skadad eller ur funktion sedan den kall eller varm luft inte kan cirkulera i det inre kabinen. Fläktmotorn kan bränna ut eller fläktbladen kan knäppa bort, även om 90-talet europeiska bilar är mer benägna att drabbas av en elektrisk utbrändhet på grund av deras korrosion-benägen ledningar. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Byte fläktmotor
Visa fler instruktioner
1

Kör 325is till ditt garage eller en parkeringsplats. Vrid fläkten på och känna för någon luft kommer ut ventilerna. Om det inte finns någon luft, då fläktmotorn behöver bytas. Sätt 325is i "Park" och sedan dra åt parkeringsbromsen så det finns ingen risk för växel glidning under reparationen. Kontrollera att du har utrymme att manövrera runt framsidan av BMW för borttagningen. Stäng av BMW och öppna huven och bakluckan.
2

Gå in i bagageluckan på BMW och koppla den negativa batterikabeln från bilens batteri. Batteriet är placerat i bagageutrymmet på 325is för bättre vikt fördelning. Gå runt till framsidan av 325is och prop huven upp med huven prop pinne. Fläkten motoranordningen ska monteras med sex skruvar mot bakre brandväggen. Lossa skruvarna med en Phillips-skruvmejsel och dra monteringen blåsa motorn utanför brandväggen.
3

Tryck trycket klippen på vardera sida av motorn och dra motorn från fläktanordningen . Om fläktmotorn har brunnit ut, då kommer det att finnas en lukt av ozon i luften. Om fläkten har gått sönder, sedan några av bladen kommer att snappas upp. I båda fallen fläkten behöver bytas ut. Koppla bort strömkabeln från baksidan av motorn och anslut därefter strömkabeln till en ny fläktmotor.
4

Skjut fläktmotorn i blåsaren aggregatet tills du hör klipp klick. Skruva sedan fast enheten tillbaka på brandväggen. Dra åt alla skruvar ner för hand, så höga vridmoment power drivers kunde knäcka montering. Stäng huven och sedan gå runt i stammen för att återansluta den negativa batterikabeln. Stäng stammen och slå sedan på BMW 325is på. Vrid fläkten upp och känner för någon luft. Om det inte finns någon luft strömmar, sedan nätkabeln inte var inkopplad flush. Ta fläktmotorn ut och sätt tillbaka nätsladden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67641.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.