Hur man berättar när en Crank sensor går dåligt

Vevaxel och kamaxel lägesgivare är utan tvekan de två mest vitala sensorer på bilens motor. En CPS fungerar ungefär som en super-exakt varvräknare: Det registrerar den hastighet vid vilken motorn roterar, men det avgör också exakt där vevaxeln är placerad i denna rotation. Varje enskild parameter av motorns datorns programmering kretsar bokstavligen runt denna information, vilket innebär att en sviktande CPS lätt kan visa sig som ett misslyckande i två eller tre olika system, och därför, snarare än att försöka diagnostisera motorn genom sina symtom, ska du vara mycket bättre att testa sensorns utsignal direkt. Saker du behöver
Repair manual för din bil Review, Digital multimeter med nål sonder
Visa fler instruktioner
1

Ta bilen till din närmaste kedja auto -delar butik och be mekanikerna att kontrollera koderna, med hjälp av en scanner. Så länge du har ett aktivt-belyst "Check engine" light, oddsen är att de datorprogram kommer att avslöja problemet
2

Identifiera vevaxelläget sensorn;. Logiskt nog, bör du finna det någonstans nära vevaxelns remskiva. Du kan hitta sensorn monterad på transmissionskåpan, motorblocket eller en separat konsol. Identifiera (arna) kommer ut ur CPS och spåra dem över motorn. Du kanske vill dra ut kablarna av ledningar ledningen att separera dem. Koppla CPS från ledningsnätet.
3

Peta den positiva (röda) nålproben i pluggen terminal ljusare av de två eller tre trådar kommer ut ur CPS. Denna tråd kommer typiskt att vara vit eller röd. Peta den svarta nålen sond in i terminalen som motsvarar den mörkaste tråden (oftast brun eller svart, men ibland grön) eller peka den till den negativa batteripolen, om du har en en-tråd CPS.
4

Ställ in digital multimeter till Ohms motstånd, vilket indikeras av den grekiska symbolen "Ω". Jämför avläsningen på CPS hållfastheten som anges av din referens manual. Om du har överskott av motstånd, då givaren är dålig. Om inte, anslut selen igen och peta tips av nålen sonder till de ledningar som motsvarar de terminaler som du just testat - den röda proben i den röda eller vita kabeln, och den svarta proben i det svarta, bruna eller svart tråd.
5

Test sensorutmatningen i milliampere medan en assistent startar bilen. Jämför sensorutmatningen till utgången beskrivet i bilens referens manual. Du kan behöva ha din assistent rev upp motorn till ett visst varvtal för att testa sensorns utsignal vid olika varvtal varierar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68012.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.