Bil dörrlås Problem

För en sådan enkel liten mekanism, kan en bil dörrlås orsaka många problem. Det är den enhet som håller stängt bildörren och unhooks det att öppna. En bil dörrlås med ett problem kan hålla dig från att få in i bilen. Om du var i en olycka och en balky spärr hindrar dig från att komma ut ur bilen, än detta är mer än bara ett litet problem - det kan vara farligt. Typer av problem
dörrar
Bil spärrarna kan misslyckas på flera olika sätt.

Bil Dörrlås fastna är en typisk klagomål hörs från bilägarna. Majoriteten av låskretsen problem upptäcks i äldre fordon. I vissa fall, dörrarna är svåra att öppna och ibland tar det stor kraft för att få spärren att släppa taget. Spärrarna kan bli bullrigt när du öppnar eller stänger dörren. De blir ibland fastnar och kommer inte låta dörren öppen eller nära alls. Spärr problem tenderar att inträffa oftare i kallare väder.
Varningsskyltar
Bad ofta spärrarna ge varningar tecken innan de misslyckas helt och hållet.

behöver använda extra kraft för att öppna eller stänga din bildörr kan vara en varningssignal om att din spärren inte fungerar. Det skrapande ljudet av metall mot metall när du öppnar eller stänger dörren kan också vara ett tecken på att något är fel. Ett gnisslande eller grynig ljud är en kontrollampa tecken på att din spärren behöver uppmärksamhet.
Möjliga orsaker
Rust

Normalt slitage kan ge problem med din dörrlås, såsom den skeva metall eller delar som är något böja på spärrmekanismen. Racketen dörren för mycket kan också orsaka spärren att böja.

Vatten kommer in i dörren sylt kan orsaka spärren till rost, vilket gör det svårt att öppna och stänga. Vatten får in din dörr sylt från regn eller en ny biltvätt kan samla nära spärren och frysa. Detta kan leda till din dörr för att frysa stängs.
Möjliga Fixar
Möjliga Fixar

För en frusen dörrlås, prova att använda ditt hår fläkt på hög värme och rikta den mot din bildörr i området av spärren. Om du kan få i en annan dörr, värma upp bilen tills isen runt spärren smälter.

Rust remover och lite armbåge fett kan ta bort en del av den rost runt spärren för att hjälpa den att fungera bättre. Använd ett smörjmedel, såsom penetrerande olja, för att hjälpa bli mindre gnissel och sedan igen som en del av din rutin underhåll för att hålla spärren i gott skick.
P Om din dörr spärr har fastnat och dörren kommer inte stänga, använd en skruvmejsel eller en penna för att sätta spärren tillbaka i sitt ursprungliga läge. Ge det en skvätt olja. Detta kan vara allt du behöver för en extra tight bil dörren spärren.
P Om allt annat har misslyckats, kan du behöva få en dörr kit spärr ersättare. Dessa säljs för mest varje bil på din lokala bildelar butiker.
Farliga förhållanden

aldrig få i en bil och köra den om din förarens dörrlås har fastnat. I händelse av en olycka, kan du vara i stor fara om du inte kan få ut av din bildörr.

Detsamma kan sägas om ett dörrlås som inte kommer att stänga. Försök inte binda dörren avstängning eller rigga den på ett sätt att förbli stängd annat än att använda spärren. Vid höga hastigheter en olåst dörr kunde pop öppen och du kan falla ut ur bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64652.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.