Felsökning av en Chevy HHR Bromspedal

Den Chevy HHR crossover använder bromsarna som är typiska för varje produktion fordon på vägen idag. Bromsarna fungerar på ett hydrauliskt tryck system där hydraulvätska tvingas genom stålrör och transporteras till bromsoken (fram) och broms /hjul cylindrar (bak). Trycket som genereras av en bromsförstärkare, tillsammans med föraren trycka på bromspedalen, tvingar ett bromsbelägg (främre) eller bromsbacken (bakre) att tryckas mot en rötor (främre) eller trumman (bak). Detta i sin tur medför att Chevy HHR att sakta ner. Med tiden kommer ditt bromssystem behöver servas för att säkerställa att den fungerar korrekt. Om du har problem med din HHR bromspedal, måste du felsöka problemet. Instruktioner
1

Kontrollera om det HHR drar snett när man saktar ner. Detta är symptomatiskt för felaktiga däcktrycket. Det kan också betyda att dina hjul är ur läge eller som en av dina bromsok eller trummor är "fastnar" och inte tillämpa korrekt bromstryck - som kommer att få den att dra i riktning mot den fungerande bromsok eller bromstrumma systemet. Du måste ha din HHR servas av en broms butik.
2

Kontrollera om överdriven bromspedalen insats för att stoppa din Chevy HHR. Du kan ha en felaktig broms booster, eller du kanske har sliten bromsbelägg och skor. Du måste ha kuddar och ersatte skor.
3

Kontrollera överdriven bromspedalen resor. Om bromspedalen reser till golvet vid inbromsning, indikerar det en av flera problem: antingen det är en partiell broms systemfel, inte tillräckligt med vätska i broms huvudcylinder, eller om det finns luft i systemet. Om vätskan i bromshuvudcylindern är för låg, kan du ha infört luft i bromssystemet. Att helt enkelt lägga mer vätska kan inte fixa bromsen problemet, och du kanske måste ha bromsarna betjänas av en broms butik.
4

Kontrollera om bromspedalen känns svampig när deprimerad. Detta indikerar att det antingen finns luft i bromsledningar eller att din broms huvudcylinder krånglar. Du måste ha bromsarna servas av en mekaniker i båda fallen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64035.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.