Felsökning av fyra System Corner Leveling på Lincoln Navigator

Lincoln Navigator (vilket är bara en Ford Expedition med en annan grill) är en lyx Sports Utility Vehicle (SUV) som säljs av Ford som använder en innovativ fyra systemet hörnet utjämning för att säkerställa SUV har en bekväm resa över bumpiest av vägar. Det åstadkommer detta konststycke genom användning av luftfjädring, med luftkuddar i stället för normala fjädrar. Dessa krockkuddar kan selektivt uppblåst eller tömmas för att ge en bättre åktur. Detta är dock luftfjädring inställning betydligt mer komplexa än en normal fjäderupphängning så felsökningen är ofta nödvändiga. Instruktioner
1

titt på The Lincoln Navigator från utsidan. Notera om alla hörn av SUV rider lägre än de andra. Om endast vissa hörn har ett problem, så frågan kan vara lokaliserad till det hjulet väl. Varje hjul har sin egen krockkudde, höjd sensor och luftledning. Om någon av dessa komponenter är skadad, att hjulet väl kommer att rida lägre. Om alla hörn rider lite då en central komponent som pump eller tank kan skadas, eller ännu värre, alla enskilda hjulet väl komponenterna har gått dåligt.
2

Vrid Lincoln Navigator och lyssna för luftpumpen att engagera sig. Luftsäckarna kommer att läcka naturligt med tiden när bilen är avstängd. Luftpumpen ingriper när SUV slås på för att fylla på tanken, och sedan krockkuddar. Pumpen kommer att låta som en fjärran surrande fläkt. Om ingen surrande, antingen pumpen är skadad eller alla höjd sensorer i varje hjul väl är skadade. Om det är surrande men fortfarande ingen luft går in i någon av airbag, kan tanken ha ett hål i den, kan det luftgrenröret brytas, eller luftledningarna kan brytas.
3 < p> Vänta 15 minuter så att pumpen för att försöka att helt blåsa krockkuddar. Kontrollera att SUV är i "Park" och handbromsen är på innan du kommer ut. Gå runt Lincoln och observera hörnen. Om ett hörn sjunker då höjden sensorn är trasig eller om det finns en tår i luftkudden. Om det finns en tår i airbagen ska du höra luften läcker ut ur påsen. Om det inte finns någon läcka ljud då sensorn är trasig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67521.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.