Vilka är orsakerna till en automatisk växellåda Slipping?

Automatiska växellådor överföra kraft från motorn till bakhjulen genom att smidigt skifta genom olika låg-och hög nivå redskap för att ge en bekväm, icke-skärande rida. Automatiska växellådor har komplexa inredningen fungerar som alla måste fungera just så det kan leverera mjuka växlingar och uppnå den bästa bränsleekonomin för varje växel hastighet. Vissa varningssignalerna på en halka växellåda kan enkelt lösas. Litet bromsvätska

Till första att kontrollera om en halka växellåda är vätskenivån. Kontrollera mätstickan när motorn har nått normal arbetstemperatur, med motorn igång. Ingen vätska utseende på oljestickan änden (markör): den lägsta vätskenivån har uppnåtts eller överträffats. Detta kan tyda på transmissionen har förlorat för mycket vätska för att hålla ventiler och pumpar för överföring fyllda så att de fungerar korrekt. Fyllning den föreskrivna markeringen på oljestickan kan åtgärda detta problem.
Förorenad Fluid

Kontrollera oljestickan att bedöma tillståndet av transmissionsolja. Bra kvalitet transmissionsolja har en ren, röd färg till den som avger några särskilda dålig lukt. Förorenad vätska kan se ut som lera eller ha en skummande brun eller gul färg på den. Gammal vätska som inte har ändrats kan ha liknande färg men känns grynig i fingertopparna och avger en bränd lukt. Sådan vätska som är överhettad eller har förlorat sin kemiska viskositet kan inte längre smörja och strömma genom överföring ordentligt. Förorenad vätska kräver en fullständig flush -. Tömma transmission, momentomvandlare, och transmissionsledningar kylvätska, och byter filtret
Vätskeläckage

Transmissionsolja kan läcka från momentomvandlaren, överföring pan gasket, kylning anslutningar linje, ingående eller utgående överföring sigill, eller från påfyllningsröret eller sensorn plats. Transmissionsolja kan också läcka i botten radiator eller vid linjen beslag där. Om läckan förefaller liten, kan vissa tillsatser täta läckan. Gummi överföring sälar kan också mjukas upp (föryngrad) med användning av överförings tillsatser. Hitta rätt additiv produkt som överensstämmer med din transmission specifikationer.
Mekanisk transmission Fel
p Om bilen vägrar att flytta in i någon växel, halkar eller underlåter att gå in i omvänt, kan problemet vara en intern källa. Försenad eller felaktig växling kan också peka på ett internt problem, inklusive verkningslösa kontroller vakuum koppling, spruckna vakuumledningar eller felaktiga band och kopplingar. Transmissioner som har mer än 100.000 miles på dem kan glida på grund av banden och kopplingar som gör att kugghjulen att bli anställd. Band och kopplingar fungerar ungefär som en växellåda tryckplatta och koppling, och bär iväg på liknande sätt. I detta fall måste en fullständig kontroll av överföringen och eventuell ombyggnad göras för att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65556.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.