Felsökning av en 2001 Pontiac Montana

Den Pontiac Montana, en minibuss som byggdes av General Motors, avbröts när GM tappade Pontiac varumärke 2010. Om du äger en 2001 Montana, är den utrustad med ett OBD dator som upptäcker problem med bilens system och utlöser "Check Engine" light när det behövs så att du vet att det finns ett problem. En enkel dator diagnos kommer att ge dig en kod som kan anpassas till de diagnostiska koderna i din instruktionsbok för att felsöka specifika problem med din Montana. Saker du behöver
OBD-II diagnostiskt verktyg
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och ta bort locket från säkringsdosan på din Pontiac Montana . Säkringsdosan är på sidan av instrumentbrädan, på förarens sida av fordonet, och det kan lätt nås När passagerardörren öppnas. Leta OBD multipel-stifts port i säkringsskåpet och anslut diagnostiskt verktyg i porten. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen.
2

Ström på diagnostiskt verktyg, enligt tillverkarens anvisningar, och vänta på att ladda ner felkoden. Verktyget kommer brukar säga "OK" (eller motsvarande) när felkoder har hämtat.
3

Koppla bort verktyget från hamnen och sätt tillbaka locket säkringsdosan. Scrolla ner på diagnosverktygets menyn på "Hämta koden" och välj detta alternativ. OBD-II-läsare kommer att rapportera eventuella felkoder som lagrats i datorn som orsakade "Check Engine" lampa på instrumentpanelen att lysa.
4

Referens de koder som du hämtade i föregående steg till felsökning koderna i instruktionsboken för din 2001 Montana. Reparera eller byt ut de identifierade delarna som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67938.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.