Tecken på en igensatt transmissionsfilter

Mest transmissionsfilter på fordonen är gjorda av filt, detta material kommer att samlas smutspartiklar och kan bli igensatta, så det rekommenderas att de bör bytas vartannat år eller 30.000 miles. Transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel för rörliga delar inuti din sändning samt en kylvätska för att överföra kraften från motorn till växellådan. Denna vätska bör kontrolleras minst var sjätte månad. Koppling Glidning

en manuell växellåda, pressa dig kopplingen som överför kraften från motorn till transmissionen, då du väljer en växel och släpper kopplingen, samtidigt som strömmen till gaspedalen, för att flytta bil. Om sändningen är igensatt, kommer kopplingen att halka eller misslyckas med att fullt ut engagera som du försöker att flytta bilen till en växel, och när du accelererar, motorn kommer rev upp, men bilen kommer inte fart
.
Vehicle slutar röra

annat symptom på en igensatt transmission är om fordonet börjar röra sig då plötsligt stannar. Om du försöker på nytt starta bilen och den stannar igen, kan du behöva byta filtret.
Surrande och vinande ljud
p Om ditt fordon har en standard växellåda och du hör ett susande ljud som om motorn varvar upp mellan växlarna men inte engagerande, kan du ha en igensatt transmission. Med en automatisk växellåda, kommer du att höra ett högfrekvent, vinande ljud när man skiftar från parken att köra, och fordonets rörelser blir ryckiga.
Fördröjning i Backa
< p> Ett annat symptom på en igensatt transmissionsfilter är en fördröjning eller tvekan när fordonet backar upp. Din bil kommer att tveka i några sekunder innan du flyttar bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66412.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.