Hur man använder en Sunpro Sensor Tester Plus

Dagens bilmotorer är så mycket elektroniskt som mekaniskt. Computer kontroller som reglerar systemen, såsom bränsle leverans, blandning, temperatur och prestanda, beroende på feedback från en mängd elektroniska motor sensorer. Om en enda sensor är defekt, Symptomen kan kaskaden i en rad system, vilket gör felsökning svårt. Den Sunpro Sensor Tester Plus möjliggör on-fordon testning av primära Motorgivare att diagnostisera fel vid källan. Medan de flesta motorer använder samma konfiguration av sensorer, plugg och stiftens i kontakterna och korrekt anslutning av Sunpro testet leder variera, beroende på märke och modell. Dock är det grundläggande testförfarandet för varje sensor enkelt och universella. Saker du behöver
handvakuumpump förlängning
Socket och hammare
Visa fler instruktioner
Motorns kylvätsketemperatur
1

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus till "Sensor /Module." Anslut kablar till Sunpro Sensor Tester Plus till motorns kylvätska sensor, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av fordon.
2

Slå på strömbrytaren i övre vänstra delen av Sunpro Sensor Tester Plus.
3

Notera utseendet på de två prov tänds på apparatens.
4 < p> Starta fordonets motor och kör den på tomgång vid 2000 rpm i två minuter.
5

Beakta de två testa lamporna när motorn värms upp. Om ljusstyrkan på ena eller båda lamporna testa successivt ökar under uppvärmningen, är sensorn bra. Om testet är släckta eller stadigt ljus med någon förändring under uppvärmningen, kan sensorn vara defekt.
6

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder.

Throttle Position Sensor
7

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus till "Sensor /Module." Anslut ledarna till trottelpositionsgivarens, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av fordon.
8

Slå på strömbrytaren till enheten.
9

Kontrollera att den övre testet ljus på enheten är av och den nedre testet lyser.
10

Kontrollera att fordonets tändningsnyckel är i läge "Off". Flytta gasreglaget kopplingen på fordonet genom hela sortimentet, från stängd till öppen.
11

Beakta de två testa lamporna som gasreglaget kopplingen flyttas. Om de övre och nedre testa lampor ökar i styrka tills fullt på, är sensorn bra. Alla andra resultat, såsom flimrande testa lampor eller ingen förändring i ljusstyrka, indikerar en defekt sensor throttle position.
12

Upprepa testet för att kontrollera resultaten.
13

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder. Addera EGR Ventil Position Sensor
14

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus till " ;. Sensor /Module "Anslut kablar till enheten till EGR-ventilen kontakten, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av fordon på strömbrytaren för
15

Turn. Sunpro Sensor Tester Plus.
16

Kontrollera att den övre testet är släckt och den undre testet är släckt eller mycket mörk. Om båda lamporna är ljust upplyst, är EGR-ventilen lägesgivare defekt.
17

Anslut en handvakuumpump till vakuuminloppet på EGR-ventilen och pumpa den gradvis att skapa ett vakuum.

18

Följ testa lamporna på enheten. Om både den övre och nedre tänder testa gradvis öka i styrka tills helt upplyst, är sensorn bra. Alla andra resultat, såsom flimrande testa lampor eller ingen förändring i ljusstyrka, indikerar en defekt EGR sensorventilen läge.
19

Avlägsna handvakuumpump från EGR-ventilen. Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder.
Oxygen Sensor
20

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus att "Oxygen . "Anslut kablar till enheten till syresensorn, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av fordon.
21

Slå på strömbrytaren till Sunpro Sensor Tester Plus.
22

Starta fordonets motor och kör den på tomgång vid 2000 rpm i två minuter.
23

Behåll 2.000 rpm och observera testa lamporna på Sunpro Tester. Om båda lamporna lyser stadigt eller blinka stadigt, är syresensorn bra, och inga ytterligare tester krävs.
24

Släpp gasreglaget och låt motorn gå på tomgång om testet lampor misslyckades med att belysa. Om både test blinkar och sedan gå ut igen, är sensorn bra, och inga ytterligare tester krävs. Om testet lamporna inte tänds eller blinkar, är syresensorn defekt.
25

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla bort mätsladdar.
Engine Knock Sensor
26

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus att "Ovilja." Anslut kablar till enheten till motorn knackningssensorn, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av fordon.
27

Slå på strömbrytaren till Sunpro Sensor Tester Plus.
28

Kontrollera att både test tänds på apparatens är avstängda. Om båda lamporna är ljust upplyst, är motorn knackningssensorn defekt.
29

Tryck ytan på motorblocket nära sensorn med en lång verktyg, såsom en socket förlängning och en liten hammare.
30

Följ testa lamporna på Sunpro Tester som du trycker nära sensorn. Om lamporna blinkar med varje kran, är sensorn bra. Om lamporna inte blinkar, är den defekt.
31

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder.
Magnetic Ovilja Sensor

32

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus att "Ovilja." Anslut kablar till enheten för magnetisk ovilja sensorn, enligt tillverkarens anvisningar för ditt specifika fabrikat och modell av fordonet.
33

Slå på strömbrytaren för Sunpro Sensor Tester Plus.
34

Kontrollera att både test lampor på Sunpro Tester är avstängda. Om lamporna är tända, är den magnetiska motvilja defekt.
35

Se till att du är fri från alla rörliga motordelar. Dra runt motorn och observera testa lamporna på enheten. Om både test lamporna blinka eller förblir tända hela tiden medan motorn dras runt, är sensorn bra. Om testet lamporna inte tänds, är den defekt.
36

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder. Addera Halleffektsensor
37

Ställ funktionsväljaren på Sunpro Sensor Tester Plus till "Sensor /Module." Anslut kablar till enheten till Halleffektsensor, enligt tillverkarens instruktioner för din specifika göra och modell av fordon.
38

Slå på strömbrytaren för Sunpro Sensor Tester Plus.
39

Vrid tändningen till "Start"-läget sedan snabbt släpp den för att "knuffa" motorn. Upprepa detta flera gånger.
40

Följ testa lamporna på Sunpro Tester. Om både test lamporna tänds och släcks, är sensorn bra. Om lamporna aldrig lyser när motorn är puffade flera gånger, är Hall Effect defekt.
41

Stäng av strömbrytaren på Sunpro Sensor och koppla testet leder.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68505.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.