Felsökning av en 1994 Toyota Corolla

Felsökning 1994 Toyota Corolla kräver en person att göra grundläggande mekaniska observationer. Regelbunden körning tillåter dig att övervaka ditt fordons prestanda och märker några förändringar. Upptäck Mekaniska problem genom att lära motorns funktioner och använda uteslutningsmetoden för att lokalisera problemet. Den 1994 Toyota Corolla är en fyrdörrars personbil med en 1,6 liters motor och plats för fem passagerare. Bilen tillverkades i ett fem-kissade manuell växellåda och en tre-växlad automatlåda. Fordonet har servostyrning, luftkonditionering och en bakruta avfrostning. Saker du behöver
Diagnostic läsare
voltmeter
startkablar
Hylsnyckel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Anslut en diagnostisk läsare i instrumentbrädan för att testa sensorerna. Ingången för läsaren ligger på botten förarnas sida av instrumentbrädan. Låt läsaren att kommunicera med systemet och köra diagnostiska tester. Byt ut alla dåliga sensorer som indikeras på läsaren.
2

Vrid nyckeln för att starta motorn. Om motorn inte startar, fäster startkablar mellan batteriet och batteriet i ett fordon som har makten. Starta det andra fordonet och låt den gå i flera minuter. Sedan starta bilen. Byt ut batteriet om problemet återkommer.
3

Använd voltmeter att testa generatorn. Fäst den positiva kabeln till den positiva batteripolen och den negativa kabeln till den negativa batteripolen. Idle bilen och läsa av mätaren skärmen. Om avläsningen är mindre än 14 volt, är generatorn laddar inte ordentligt och måste bytas. Den felaktiga generatorn kommer att sätta i batteriet genom avloppet-laddningscykler tills det är förstört. Generatorn orsakar ofta problem på 1994 Corolla.
4

Ta bort de två starter bultarna med en hylsnyckel och har startmotorn testas vid en bilverkstad. Den dåliga starter kommer ett klickande ljud när du vrider om nyckeln och det är tillfälligt fixeras genom att knacka med en hammare. Startmotorn är placerad på förarsidan av motorrummet. Det är en cylinderformad metallbit som avlägsnas genom att vrida de två skruvarna moturs med hylsnyckel.
5

Kör fordonet för att testa motorn och transmissionen. Om motorn fräser och upplevelser överspänning, kan bränslepumpen behöver bytas. Om det ratten känns stel och det är svårt att styra, kan servopumpen måste bytas. Om överföringen slipar, hoppar växlar och stötar samtidigt flytta måste det servas omedelbart. Dessa är alla problem bäst utförs av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67864.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.