Hur testspolen Förpackningar i en 1992 Ford Ranger 4.0

Början i 1991, Ford Motor Company införlivat elektronisk tändning, eller EI-system, och elimineras distributören. Således använder din 1992 Ford Ranger 4.0 en förpackning tändspole med tre spolar som levererar direkt högspänning till varje tändstift. Även om du inte behöver oroa dig för distributör komponenter går dåligt, kan lindningarna inuti spolarna sönder eller marken över tid, vilket orsakar problem med motorns prestanda i din Ranger. Testa spolarna och ersätta dem behövs för att få din 1992 Ranger tillbaka på vägen på några minuter. Saker du behöver
Wrench
elektrisk kontakt renare
Maskeringstejp
Black Piece markör
av papper
Pencil
Digital multimeter
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att tändningsnyckeln är avstängd. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och säkra denna kabel från batteriet stolpen. Den negativa kabeln kommer att vara svart.
2

Lossa elkontakten från tändspolesammansättning. För att hitta tändspolen, följa någon av de sex tändkablarna från topplock till den andra änden, där de ansluter till tändspolesammansättning. När unplugged, kontrollera kontaktens stift för smuts och korrosion. Använd elektrisk kontakt renare, om nödvändigt, för att rengöra stiften på kontakten.
3

Identifiera tändkablarna och spolar på din motor. Om du står framför motorn, som vetter mot drivremmen, tändstiftet kablar anslutna till topplocket på vänster bör vara nummer 1, 2 och 3, med början framifrån. Tändstiftet trådar på topplocket till höger ska vara nummer 4, 5 och 6, med början framifrån. Använd en bit maskeringstejp och en svart markering för att identifiera ledningarna.
4

Identifiera vart och ett av de tre tändspolar på spolenheten. Tändstift trådar nummer 1 och 5 ansluter till spolen nummer 1. Wires nummer 2 och 6 ansluter till spolen nummer 3. Trådarna 3 och 4 ansluter till spolen nummer 2. Använd en bit maskeringstejp och en svart markering att identifiera varje spole.
5

Identifiera kontaktstiften på tändspolesammansättning. Om du tittar på den elektriska kontakten du unplugged på tändspolesammansättning, kommer du att se fyra små stift inuti. Den till vänster är B +, nästa stift till höger är spolen 2, följt av spolen 3 och spolen 1, i den ordningen. Anteckna dessa siffror på ett papper.
6

Koppla loss tändkablarna från tändspolarna på aggregatet för hand.
7

Få digitala multimeter av din verktygslåda och ställ in den på den lägsta intervall på ohmmetern skalan.
8

Slå på din multimeter och kolla tändspolarna primära motstånd. Probe stift B + och spole 1 av kontakten på tändspolesammansättning, och notera numret på multimeter avläsning. Sedan sond stift B + och spole 2. Slutligen, sond stift B + och spolen 3. Anteckna alla dina mätare avläsning. Motståndet värde för varje par av stift i dina tre tester bör vara mellan 0,3 och 1,0 ohm. Någon av spolarna som testade utanför detta område bör ersättas.
9

Kontrollera tändspolar sekundär resistens. Välj lämpligt intervall i din multimeter så att du kan läsa mellan 6.500 och 11.500 ohm i ohmmetern skala. Probe de två anslutningarna på spolen 1, där tändstiftet trådarna 1 och 5 ansluter till, och gör en anteckning i din multimeter avläsning nummer. Sond terminalerna på spolen 2 och 3 och anteckna resultaten, liksom. Varje spole som testar utanför 6500 genom 11,500 ohm område bör ersättas.
10

Stäng av din multimeter. Återanslut tändkablarna och den negativa batterikabeln med skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67883.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.