Hur kontrollera motorkod P0336

En motor koden P0336 indikerar en vevaxel problem sensor prestanda. Det kräver en kod scanner för att extrahera koderna från datorn. När ett oberäkneligt signal eller förlust av signal från en sensor inträffar registrerar datorn felet i minnet i form av en 5-siffrig kod. Det börjar med en bokstav följt av fyra siffror. Koden skannern visar alla felkoder lagrade koder, vilket kan korshänvisas med skannerns tillhörande kod ark. Detta kommer att ge en beskrivning av koden. Ett oscilloskop typ scanner är nödvändigt att testa för oegentligheter eller dålig prestanda på de flesta sensorer. Det är svårt att kontrollera sensorer för något annat än ett stort misslyckande med en voltmeter på grund av deras snabba arbetscykel. Saker du behöver
kod scanner och tillhörande kod plåt
Oscilloskop såsom Vantage eller Tech 11
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare i OBD port under instrumentbrädan till vänster om rattstången. Vrid tändningsnyckeln till läget ON men starta inte bilen. Anteckna koden eller koderna som visas av streckkodsläsare. Tvärhänvisa koden med koden arket att ta reda på exakt vad som var fel med signalen. Det kan finnas flera olika problem med en sensor.
2

Anslut motorn skannern enligt de instruktioner som den ger av det specifika problemet. I det här fallet, är du kontrollera vevaxeln sensorn eftersom koden betecknar en prestanda problem.
3

Kontrollera vev sensorer för en tydlig signal med inga avbrott eller buggar. Vantage visar två separata vev sensorer - en en hall-effekt (fast elektromagnet som känner av metall slitsar i veven remskiva) som producerar en likströmssignal placerad bakom vevaxelns remskiva, den andra är en rund cylindrisk signalgenerator producerar växelspänning ligger i sidan av blocket under grenröret och strax ovanför oljetråget på brandväggen sidan.
4

Läs instruktionerna på skannern för sensorn som testas. Den första dialogen är en beskrivning av drift. Nästa punkt är dess plats, följt av det bästa testet platsen. I detta fall står det att det är lättare att testa på tändningen styrmodulen kontakt. Nästa punkt är kopplingen, läge, färg och mission alla sladdar och spänningar på tråden. Den sista punkten är de olika testerna. För detta är oscilloskopet används. En bild visas på en bra signal för jämförelseändamål. Starta bilen och titta på skärmen för något oregelbunden. Kontrollera alla dubbar för enhetlighet: Deras toppar och varaktigheter bör vara samma som den visade bilden. En dialog är också försedd med alla de parametrar som är nödvändiga för en ren signal. All differentiering eller oegentligheter är skäl att byta ut sensorn. Om en dator tar emot en oregelbunden signal, kommer den att låsa sig till den sista tolkningsbar signal och kommer inte att förändras förrän givaren ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66587.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.