Felsökning av en 1982 Toyota Pickup

1982 erbjöd Toyota Hilux pickup modeller. Lastbilarna presenterade en 2,4 liters motor och en 22R motor. Modellerna var desamma för 1981 med den enda förändringen som visas i utväxlingsförhållande. Felsökning motorn kräver grundläggande observationer och någon mekanisk kunskap. Processen är enkel jämfört med de många större och mer komplexa motorer som produceras av andra tillverkare. 1982 års modell lastbilar inte använder en dator diagnostik system och det finns inga sensorer för att komplicera grundläggande felsökning och reparationer. Saker du behöver
voltmeter
Startkablar
Batteri
Generator
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera fordonet effekt om fordonet är helt död. Testa lamporna och använd en voltmeter för att testa batteriet om makten. Använd startkablar och ett andra batteri att ladda startbatteriet och starta bilen. Byt ut batteriet om det fortsätter att rinna och ersätta generatorn om det nya batteriet inte ger konsekvent makt.
2

Vrid nyckeln för att starta bilen. Lämna fönstret ner och huven öppen för att lyssna på specifika ljud. Om du hör ett klick, är startmotorn inte engagerade. Lokalisera den cylinderformade starter under motorrummet och slå den med en hammare för att låsa upp tänderna. Starta bilen.
3

Vrid nyckeln för att starta bilen. Om startmotorn är inkopplad och motorn vevar utan att starta, måste bränslepumpen, förgasare och tändstift kontrolleras för skador. Fordonet utlöses inte eftersom det saknas en gnista eller bränsle.
4

Kör bilen på en slät yta. Variera hastigheten och förskjutning genom alla växlarna för att testa kopplingen. Om kopplingen grinds, dyker och kommer inte att passa in i växeln, måste den bytas ut. Den slitna kopplingen kommer att vara mycket lös och i vissa fall kommer det att poppa ur växel under körning.
5

accelerera och bromsa snabbt för att testa överföringen. Om överföringen tvekar eller stannar innan de inleder växeln, måste den servas. Inspektera transmission för vätskeförlust och service omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67779.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.