Min '99 Cherokee Check Engine Light är på och kryssningen är Jerky

Den 1999 Jeep Cherokee var tillgängliga i både två-och fyra-hjulsdrivna drivlinor. Det kom utrustade med antingen en 2,5-liters rak fyrcylindrig motor eller en 4,0-liters V-6 motor, baserad på modellen paketet. Den 1999 Cherokee använder en inbyggd diagnostik dator som kallas en OBD-II-styrdator för att samla data från flera sensorer på Jeep. Om din "Check Engine" lyser och du har återkommande problem farthållare, en OBD-II genomsökning av fordonet behövs. Farthållaren systemet lägger OBD-II-koder som kommer att orsaka "Check Engine" ljus för att lysa. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren av Cherokee. Leta OBD-II skanner port under förarsidan instrumentbräda. Hamnen är identisk form på pluggen slutet på OBD-II-skanner. Anslut skannern i porten. Vrid tändningsnyckeln till "II" tillbehör läge utan att starta Jeep. Tryck på strömbrytaren på skannern för att starta upp det, om det behövs.
2

Använd knapparna "Up" och "Down" piltangenterna på skannern för att välja bilens år, märke och modell. Välj "Läs Codes" eller "Läs felkoder" från skannern menyn. Använd "Läs" eller "OK"-knappen på skannern knappsatsen för att acceptera dina svar. Låt skannern att kommunicera med jeep.
3

Läs OBD-II koder tillhandahålls av skannern. Använd koden definition på skannern för att diagnostisera och reparera fordonet. Skannern ger dig antingen en allmän definition eller en fullständig definition och reparationsinformation, beroende på skannerns kvalitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68597.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.