Hur man hittar en 12 Volt Wiring Short

Den elektriska ledningar i 12-volts system, såsom de i bilar och båtar, är föremål för flera skador faror som kan skapa kortslutningar och stoppa ombord apparater från att arbeta. Automotive ledningar under huven utsätts för värme och korrosiva vätskor. Vissa marina ledningar är inte dolt väl tillräckligt för att förhindra den från att bli skadad av andra poster i båten. Testa ledningarna för en kort nästa gång något inte fungerar i din bil eller båt. Saker du behöver
Skiftnyckel
kopplingsscheman
Multimeter
Bly förlängningar
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och ta loss batteri. Ta bort den positiva terminalen från 12-volts batteri genom att lossa den terminala bulten med en skiftnyckel. Dra kabeln från batteriet för att förhindra att terminalen kommer i kontakt med den positiva inlägg.
2

Se kopplingsschema för 12-volts elsystem i båtar och bilar för att hitta den elektriska ledningar involverad i den icke-fungerande anordning. Leta upp fysiska kablar i bilen eller båten som visas i kopplingsschemat. Addera 3

Ställ en multimeter till "ohm" att utföra kontinuitetstester på vardera av trådarna. Nollställa ohm skala på en analog multimeter genom att peka på leder tillsammans och inställning av nålen på noll med kalibrering hjulet eller ratten.
4

Touch en ledning till ena änden av en tråd och den andra ledningen till den andra änden. Undvik att röra vid ledningarna medan du tar en läsning, som din hud kommer att påverka resistansen som mäts. Använd långa ledtider förlängning kablar med krokodilklämmor avslutas om det krävs för att nå båda ändarna av långa ledningar.
5

Läs ohm värden som visas på mätarens display. En läsning som reflekteras av ett antal visar en bra tråd. Ett oändligt visar sig kort i tråden. Ersätt eventuellt tråd som visar sig ha ett kort med detta test för att återställa tjänsten till den fordonsbaserade utrustningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64801.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.