Felsökning en F-150 Truck

F-150 är en halv-tons Ford lastbil som introducerades på marknaden under 1948 och även om det har utvecklats till en modern maskin, var lastbilen aldrig bort från marknaden. De F-150 lastbilar tillverkade före 1995 kräver grundläggande mekaniska observationer för felsökning men de mer aktuella modeller kräver en kombination av mekaniska observationer och en elektronisk dator läsaren att testa sensorer och olika motorkomponenter. F-150 är en stapelvara i Ford lineupen och design främjar makten med bättre bränsleekonomi än de större modellerna. Saker du behöver
underhållsladdare
voltmeter
Skruvmejsel
Förgasare
renare
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln och försök starta motorn. Om motorn är död och innerbelysningen är vacklande eller döda, måste batteriet laddas. Fäst batteriet till en rännil laddare och lämna det tills det står så att det är fulladdat. Starta fordonet. Om batteriet fortsätter att rinna, ersätta den med en ny.
2

Bifoga en voltmeter till generatorn om batteriet är bra men kraften fortsätter att misslyckas. Om generatorn inte fimpa elektrisk ström, måste den bytas ut. Om generatorn är bra, använd en skruvmejsel för att samtidigt röra generatorn och den närmaste bit metall - för 1980 modellerna. Om motorn startar, ska kopplingen i tändningslåset monteringen bytas.
3

Byt tändstift och rengör förgasaren eller insprutningssystemet om motorn vevar men startar inte. Spraya förgasaren med en kommersiell renare och försök att starta fordonet. Om problemet inte är fast, kräver förgasaren tweaking. Injektorn tips och slangar kan behöva ersättas modeller bränsleinsprutning.
4

Kör bilen på en uncrowded vägen. Om motorn fräser och överspänning, kan lastbilen kräva en ny bränslepump. Om det är svårt att styra, kan servopumpen vara dåligt. Svårighetsgrad styrning på en plan yta är också tillskrivas låsta nav på fyra fyrhjulsdrivna modeller.
5

snabbt accelerera och bromsa för att testa överföringen. Om överföring spiltor, finfördelar, pop eller stötar, skall det servas. Transmissionen är oerhört viktigt och du måste ha den på service omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67781.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.