Hur felsöker jag en BMW E46?

BMW E46 är den fjärde generationens plattform för 3-serie bilar. Den coupe, sedan, cabriolet och stationsvagn versionerna är alla baserade på E46, inklusive M3. Den E46 är populärt i USA och i andra länder på grund av dess sportiga köregenskaper och bristen på konkurrens i sporten-lyx marknaden. Med hög körsträcka, dock har bilen haft några problem med turbo mekanismer och bränslepumpar. De all-wheel-drive system också kan utveckla problem om den inte underhålls. Instruktioner
1

Gå runt BMW att inspektera den visuellt. Du kommer att leta efter vätska pölar under motorn eller stammen, där bränsletanken är placerad. Också se om ett hörn av E46 är lägre än de andra. Ett onormalt låg hörn skulle indikera en trasig stötdämpare som inte längre kan återgå till sin normala förlängning.
2

Öppna huven. Om du har en turbo modell, inspektera turbo för några tecken på skador. Metallen hölje ligger på den övre sidan av motorn mellan luftintaget och motorn. Det bör inte finnas några sprickor eller knölar i huden som skulle tyda på en blåst turbin. Om du har en M3-versionen, inspektera tvärstaget för eventuella sprickor. Den Tvärstaget hjälper till att hålla chassit fast i hörnen, om den går sönder, kan motorn skadas Addera 3

Starta motorn och lyssna.. Om du är här "hosta" eller om motorn kämpar för att starta, kan bränslepumpen vara trasig eller motorns styrenhet, eller ECU, skulle vara fel. I båda fallen kommer varje komponent måste ersättas, eftersom bränslepumpen reglerar flödet av bensin och ECU reglerar alla motorkomponenter. Ett fel i antingen kan leda till andra fel.
4

Kör E46 och lyssna efter knarrar i invändiga paneler. Om du upptäcker flera creaks, har panelerna börjat att separera från bilen. Du kanske kan skruva tillbaka panelen i vissa fall, men med tiden kan de varp ur läge och kommer att behöva bytas ut. Om du har elmanövrerade stolar, testa dem när bilen är parkerad. Om någon av funktionerna elmanövrerad stol inte fungerar, kanske du måste byta hela stolen. Paradoxalt nog kan det vara billigare att byta ut stolen då att betala för att ha rewired sätena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67780.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.