Hur du kontrollerar om Auto Spark

"Spark" refererar till bilens el distributör, lock och rotor som levererar den elektriska gnistan som behövs för att antända bränsleblandningen inuti fordonets motor. Om det är otillräcklig (eller ingen) gnista, kommer din motor körs inte. Kontroll av gnista kan göras i ditt garage eller en väl upplyst och torrt område. Du kommer att behöva en assistent för att hjälpa dig med det här jobbet, men det bör inte ta mer än 20 minuter att slutföra. Saker du behöver
Metal skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på tändkablarna på toppen av din motor. Följ tändkablarna till distributören, lock och rotor montering på sidan av din motor. Platsens exakta läge kommer att variera beroende på fordonet.
2

Dra en tändkabeln från slutet av distributören genom att dra det rakt ut. Det bör finnas inget hålla den på plats bortsett från friktion. Bara ta en tändkabeln och testa en återförsäljare elektrod i taget.
3

Lay en metall skruvmejsel nära elektroden utan att låta någon del av skruvmejsel för att röra vid den.

4

Låt en medhjälpare starta motorn medan du observerar elektroden. En blå gnista ska hoppa över elektroden och få kontakt med skruvmejseln. Om den inte gör det, det finns ett problem med distributören producerar gnistan. Fördelaren behöver bytas. Om det finns gnista, återanslut tändkabeln och kontrollera nästa tändstiftet. Fortsätt att kontrollera alla anslutningar tändstiftets ett i taget tills alla av dem har kontrollerats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64587.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.