Felsökning av en 1994 Mustang Shake Framhjul

diagnostisera orsaken till framhjulet skaka i din 1994 Mustang görs genom att testa och eliminera möjliga orsaker till problemet tills det verkliga problemet är pinpointed. De två områden av Mustang som är mest sannolikt att orsaka hjulet shake är de främre broms rotorer och däck. En grundlig inspektion och provning av dessa två komponenter kommer sannolikt att avslöja orsaken hjulet skaka. Saker du behöver
Jack står
Ordet jack
rörtång
Mätur
Magnetic mätklocka bas
Visa fler instruktioner
1

provköra Mustang. Var uppmärksam på när hjulet skaka inträffar. Om det sker i alla hastigheter och förändringar svårighetsgrad med ökad hastighet, är det mest troligt däck relaterat. Om det bara sker, eller är värre när man bromsar, och kan också kännas i bromspedalen, är det mest troligt broms-rotor släkt.
2

Park Mustang på plan mark och i parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Mustang tills framhjulen är upplyfta från marken med hjälp av en domkraft placerad under främre tvärbalk. Slide pallbockar under den främre hjälpramen och sänka bilen på läktaren.
3

Observera framsidan av däcket som du snurrar den för hand. En slitbaneseparering kan ses genom att titta på horisonten av däcket när den roterar för en puckel i slitbanan. En synlig separation kan inte repareras. Däcket måste bytas.
4

Inspektera vulstområdet av hjulet. Leta efter områden på pärlan att en hjulvikt verkar saknas från. Smuts och fett samlas under tyngden. Om vikten lossnar, då en synlig kontur av vikten kommer att vara närvarande på hjulet där det brukade vara. Om en tyngd saknas, då måste hjulen balanseras.
5

bort framhjulen med hjälp av rörtång. Säkra rotorn på navet med två muttrarna installerade på hjulbultar. Fäst mätklockan till den magnetiska basen och placera foten på den platta delen av staget som är fäst vid styrspindeln bakom rotorn.
6

Mät av kastet av rotorn. Lossa tumskruvarna på mätklocka bas och placera indikatorklocka så att nålen rör rotorn vinkelrätt mot rotorns friktionsyta. Snurra rotorn långsamt under observation skalan på indikatorklocka. Byt ut rotorn på Mustang om det finns mer än .002 tum kast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67087.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.